TOTS 21

Imatge d'una edició anterior de la fira. Foto: Cedida

Imatge d’una edició anterior de la fira. Foto: Cedida

Arriba una nova edició de la tradicional Fira Multisectorial de la Selva del Camp, que tindrà lloc els propers 29 i 30 d’octubre. Enguany hi participaran al voltant de 170 paradistes, que mostraran els seus productes ecològics i d’artesania. La fira és un dels esdeveniments més veterans del Camp de Tarragona, amb més de 500 anys d’història, i ha anat renovant el seu format al llarg dels anys. Segons explica Albert Torrents, delegat de la Fira, «ja no és un sector estrictament de comprar i vendre», sinó que s’amplia molt més l’oferta donant cabuda a exposicions, espectacles, cercaviles o xerrades.

L’acte inaugural el durà a terme Meritxell Aleu, consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, en el que serà l’acte més institucional de la jornada. Dins l’espai de la Fira i des de fa uns anys, s’hi inclou el mercat medieval, que trasllada els assistents a l’Edat Mitjana. Durant tot el cap de setmana, els carrers del municipi comptaran amb animació de carrer, una mostra d’antics oficis, així com també un espectacle de foc a càrrec de la companyia Excalibur. Amb tot aquest gruix d’activitats, es preveu que al voltant de 10.000 visitants s’acostin a la Fira en l’edició d’aquest any.

Novetats i activitats tradicionals

La Fira Multisectorial presenta una vessant innovadora i una altra de tradicional. Pel que fa a les novetats, destaca la visita de la mascota Tarracus, coincidint amb el fet que la Selva del Camp serà la seu de la modalitat d’esgrima dels Jocs Mediterranis de Tarragona 2017. També, s’oferirà un tast de cervesa artesanal que es podran acompanyar amb l’aperitiu que serviran els diversos foodtrucks instal·lats pel recinte.

La majoria d’actes tradicionals de la Fira es duran a terme al Castell del Paborde, com el tast de vins que oferiran 8 cellers locals, la rebuda als nouvinguts i nounats a la Selva del Camp o l’espai dedicat al taller Coworking, una xarxa d’emprenedoria local. Altres activitats típiques com el cros escolar o l’exposició d’artistes locals complementaran els actes de la Fira.

Les entitats locals, grans protagonistes

La Fira Multisectorial també dóna a conèixer l’activitat de les més de 60 entitats que conformen el teixit associatiu de la Selva del Camp. Aquest esdeveniment és «l’ocasió per presentar-se al poble i als visitants», i fer un repàs a totes les iniciatives que duen a terme, «des de col·legis, clubs de bàsquet i futbol o agrupacions culturals», especifica Albert Torrents.