.

Equip d’URVoltage Racing en la presentació oficial de la moto.. Foto: URV

L’equip URVoltage Racing tornarà a la competició universitària MotoStudent del 15 al 18 de juliol amb una moto elèctrica que millora el prototip que va debutar amb èxit en l’edició de 2018. Els estudiants i professorat de la URV que integren l’equip han presentat el vehicle junt amb els directius de les empreses de la demarcació que patrocinen i col·laboren amb el projecte aquesta tarda al campus Catalunya.

MotoStudent és una competició per equips que integren estudiants d’universitats d’arreu del món i que té com a colofó la cursa al circuit MotorLand Aragó, a Alcanyís. Serà del 15 al 18 de juliol quan es posaran a prova tots els prototips que han aconseguit l’homologació tècnica i de seguretat. S’espera que arribin en aquesta fita 45 equips de diferents països que competiran amb moto elèctrica, procedents d’Alemanya, Brasil, Canadà, Croàcia, Egipte, Espanya, Estats Units, Grècia, Hongria, Índia, Itàlia, Regne Unit i República Txeca, entre d’altres.

L’equip URVoltage Racing està format per 20 estudiants dels graus d’Enginyeria i del Màster en Enginyeria Industrial, encarregats del disseny i la construcció de la moto. Hi han destinat moltes hores de treball, que els ha permès posar en pràctica els coneixements adquirits durant els estudis de grau i desenvolupar noves habilitats. Al llarg del projecte han comptat amb la col·laboració d’altres companys d’Enginyeria, Comunicació Audiovisual, Alumni i departaments de fabricació d’empreses.

Aquest projecte és possible també gràcies al suport econòmic dels patrocinadors, com ara Lear Corporation, a l’ajut de col·laboradors, i compta amb el suport de la Universitat. Les empreses de la demarcació han fet confiança als estudiants de la URV, que han traslladat els coneixements de l’aula al taller, amb la construcció d’un producte industrial real, de tecnologia sostenible i innovadora.

Durant la presentació de la moto elèctrica, el vicerector de Programació Acadèmica, Docència i Professorat, Domènec Puig, ha destacat que es tracta d’un projecte “innovador, no contaminant, sostenible i tecnològicament avançat, alineant-se amb els ODS de la Universitat”. També ha destacat “la resiliència dels nostres estudiants per haver assolit l’objectiu superant la situació pandèmica amb la què ens hem hagut d’enfrontar”.