TOTS 21

María José López és la consellera d’Esports.

Dilluns atípic a la ciutat de Tarragona on el bàsquet ha estat de manera sorpresiva centre del debat no pas esportiu sinó polític. A la polèmica encesa per Berni Álvarez i replicada per la conselleria d’Esports s’hi ha afegit un altre foc provocat per la denúncia contra la política de subvencions als clubs per part del TGN Bàsquet. Sobre aquest darrer tema, la consellera d’Esports, María José López,  ha deixat clar en un comunicat que “l’equip de govern municipal té la voluntat d’ajudar a tots els clubs esportius de la ciutat”. I dit això contraataca assenyalant sobre les subvencions nominatives que no ha rebut el TGN Bàsquet durant els anys 2018 i 2019 que, si bé “van ser aprovades pel Consell Plenari en dos expedients modificatius de crèdit (10.000 euros cada any)”, no es van fer efectives “perquè l’entitat beneficiària -en referència a l’entitat lila- no va gestionar-les; en el tràmit de la primera, no va presentar la documentació i,  en la segona, no va presentar la sol·licitud”.

Pel que fa a les subvencions nominatives que s’articulen a traves de convenis que  l’Ajuntament té i tenia subscrits amb els diferents clubs de la ciutat, “des de l’equip de govern hem manifestat des del primer moment que volem canviar el sistema d’aquesta activitat de foment. Però hi ha convenis subscrits de fa anys,  amb les seves característiques i necessitats pròpies que han de finalitzar la seva vigència per a poder-los canviar”.

López afirma que “des del primer moment, hem intentat objectivar al màxim els criteris d’aquestes col·laboracions i estem treballant en la confecció d’unes noves bases de subvencions que permetin eliminar les subvencions nominatives i on tots els clubs si puguin presentar i on es valorin, entre d’altres, els mèrits esportius, la promoció de l’esport base, la cobertura o retorns dels primers equips i altres aspectes que estan en fase de valoració”.

La regidora continua admetent que en el pressupost municipal  del 2020 no hi ha cap subvenció nominativa consignada a TGN Bàsquet, “però des de la conselleria d’Esports s’està tramitant l’obertura de la convocatòria de subvencions a les entitats esportives de la ciutat;  convocatòria a la qual l’entitat s’hi podrà presentar d’igual  que la resta de clubs del municipi”.

En l’escrit emès per TGN Bàsquet també fa referència a l’aportació de 240.000 € que en el seu dia va realitzar l’Ajuntament de Tarragona per a la construcció del Pavelló del Sagrat Cor, on juguen habitualment els equips del club, indicant que l’aportació va anar directament destinada al propietari de la instal·lació i que el club fa una aportació anual a la Fundació de l’Escola per l’ús del pavelló. Sobre aquest punt, des de la regidoria es puntualitza que “el Conveni es va formalitzar entre l’Ajuntament de Tarragona, la Fundació Cultural Privada del Col·legi Sagrat Cor de Jesús i el TGN Bàsquet Club,  i és cert que l’aportació que realitzava l’Ajuntament la feia directament a la Fundació, però en aquest també s’estipulava que es permetria  a la ciutadania de Tarragona fer us del pavelló amb un còmput anual de 900 hores, per tant,  l’entitat esportiva podria haver fet us d’aquestes hores”.

Redacció