.

.

TOTS 21

L'alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, acompanyat d'altres regidors del govern aquest dijous a l'andana de l'estació de la població. Foto: ACN

El govern municipal de Torredembarra ha engegat una campanya de mobilització per reclamar a Adif la millora de l’estació de tren, per on passen anualment més de 600.000 passatgers. En una acció sorprenent i evidenciant fins a on ha arribat el malestar municipal, l’alcalde i els representants del govern municipal s’han concentrat davant l’estació ferroviària i han convocat la ciutadania a una manifestació. És per això que l’equip de govern, format per CiU, PP i GIT, ha convocat una manifestació pel proper 8 de març sota el lema “La Torre diu NO! Volem nova estació”.

Masagué també ha explicat que fa uns dies van explicar al conseller de Territori i Sostenibilitat quina era la situació a la Torre i que properament es reuniran amb entitats, amb el president del Consell Comarcal del Tarragonès i amb alcaldes veïns per  fer pinya. En paraules del mateix alcalde, “volem mobilitzar tota la ciutadania: usuaris i usuàries del tren, entitats, col·lectius, formacions polítiques. De Torredembarra i de les poblacions veïnes que tenen com a estació de referència la nostra. Tots junts per dir prou! Volem una nova estació!”.

La tercera estació de la província en nombre de passatgers

L’Ajuntament ha denunciat l’estat lamentable en què es troba l’estació de Torredembarra, tot assenyalant que cap municipi es mereix una estació abandonada, però és que Torredembarra és la tercera estació de la demarcació de Tarragona en volum de passatgers (només per darrere de Tarragona i Reus). En aquest sentit, Daniel Masagué ha comentat que “Torredembarra té més usuaris que Salou, que Cambrils, que Tortosa i, en canvi, veient aquesta estació ningú no ho diria. Més de 600.000 usuaris anuals. Adif menysprea aquests 600.000 usuaris amb brutícia, deixadesa, un edifici gairebé ruïnós, sense servei de venda de bitllets a les tardes, tanques protectores trencades, trens tercermundistes…”.

L'alcalde de Torredembarra, en l'acte d'aquest matí, acompanyat de l'equip de govern

L'alcalde de Torredembarra, en l'acte d'aquest matí, acompanyat de l'equip de govern

L’alcalde també s’ha referit a la manca d’inversió existent a l’estació de Torredembarra. En aquesta línia, ha explicat que l’actual Ajuntament i altres d’anteriors, s’han reunit amb responsables de Renfe i d’Adif en nombroses ocasions, els han adreçat cartes demanant solucions, demanant millores, demanant una estació nova, i que no han rebut cap resposta clara. A tall d’exemple, temps enrere havien anunciat una inversió d’un milió i mig d’euros (que ja  semblava poc a l’Ajuntament) i ara s’ha quedat en 900.000 euros i en dos anys, i només per a arranjar andanes perquè s’hi aturin trens més llargs.

Durant la presentació de la campanya de mobilització, l’alcalde ha comentat que ara per ara donaven suport Convergència, Unió, el Partit Popular i el Grup d’Independents per Torredembarra, però que esperava que en els propers dies si sumessin la resta de grups municipals ja que els havia informat amb anterioritat i convidat a participar. De fet, ha recordat que en el ple ordinari del mes de novembre van aprovar per unanimitat una moció presentada pel PSC reclamant a Adif tot un seguit de millores. Encara ha estat més explícit “en aquell moment, diferents grups van expressar la necessitat de ser més punyents amb les nostres exigències a Adif. Per exemple, el regidor Lluís Suñé va dir que aquest Ajuntament havia de ser radical i començar a ser un ajuntament rebel amb les administracions. Ara que ho som, espero que ens facin costat. El contrari no s’entendria”.

Per la seva part, el portaveu del grup municipal del PP, José Oviedo, ha explicat que la millora de l’estació de Torredembarra és una reivindicació antiga, que entén l’esforç d’inversió que es fa en temps de crisi però que “com a polític local vull el millor per al meu poble i demano que es faci un arranjament real de l’estació”.

L’alcalde, Daniel Masagué, ha finalitzat la presentació assenyalant que Torredembarra té una estació indigna i “ja n’estem farts” i fent una crida a la participació ciutadana.

Imatge de l'estat lamentable de l'estació

Suport amb matisos d’Alternativa Baix Gaià

Al seu torn, Alternativa Baix Gaià ha emès un comunicat on dón suport a la manifestació convocada per l’equip de govern. No obtsant, recorda que ABG “
ja va fer accions de denúncia de la situació de l’estació, i que llavors l’Ajuntament gestionat l’alcalde Masagué va ignorar”. Alhora, ABG va ser una de les primeres en reivindicar una nova estació per Torredembarra, des de la Plataforma per un Transport Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona.  El grup municipal a l’oposició també ha manifestat que “en el Pla territorial d’infraestructures del Camp de Tarragona, l’Ajuntament de Torredembarra va proposar eliminar la via de tren amb el seu actual recorregut i desviar-lo paral·lel a l’autopista”. Un punt que, per ABG, és “incongruent demanar a Madrid l’eliminació de l’actual recorregut, i al mateix temps demanar una milionària inversió d’una estació”.