.

Edifici de l'Escola Oficial d'Idiomes

La Comissió de comunicació de l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona ha sortit al pas de la notícia del diari Més, sobre l’adjudicació de la segona planta de l’Escola Oficial d’Idiomes per a l’Agència Tributària, demanant que les obres no tirin endavant, “que el seny s’imposi” i que “puguem gaudir dels espais promesos des de bon començament a l’escola”.

La Generalitat ha adjudicat les obres de la segona planta per instal·lar-hi la delegació territorial de l’Agència Tributària i es preveu que a finals d’any estigui en marxa, segons anunciava el diari Més.

Els treballs els portarà a terme l’empresa Serveis, Obres i Manteniment S.L i compten amb un pressupost de 242.000 euros.

La previsió del Govern català és que l’actuació per adequar l’interior de la segona planta de la remodelada Chartreuse comenci en breu i que cap a finals d’any ja s’hi pugui traslladar les dependències de l’Agència Tributària. Actualment es troben de lloguer al carrer Pau Casals de la ciutat.

Des de l’executiu es recorda que un dels objectius, amb aquesta mesura, és reduir despeses i aprofitar al màxim els espais de propietat de què disposa. Joaquim Nin és el delegat del Govern a Tarragona.

“Ens entristeix moltíssim -afirma el col·lectiu- el fet que avui ens trobem la notícia que la Generalitat adjudica les obres de la segona planta de l’edifici de la Chartreuse. Un espai destinat a la biblioteca de l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona, amb llibres, pel·lícules, CD, revistes que contribueixen al coneixement de les llengües que s’imparteixen i que contextualitzen els móns diversos dels estudiants d’idiomes”. Amb la decisió de la Generalitat, “de gastar-se de les arques públiques pagades pels contribuents, 242.404€, entenem que l’interès per la Cultura va de baixa. Al seu entendre, val més prioritzar la delegació territorial de l’Agència Tributària amb seu a Tarragona”, aseguren.

El col·lectiu es pregunta: “Què faran ara? Desfer l’entarimat destinat a Sala d’actes que va ser fet a consciència per realitzar les activitats de l’Escola- que no oblidem que compta amb més de 3000 alumnes-  mostra fefaent que deixa ben clar que la segona planta era per a l’EOIT? I de la Sala de Professors? Optimitzaran l’espai per posar el despatx del delegat de l’Agència tributària?”

Per altra banda, resten “atònits” en contemplar les informacions donades per la Delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona. Des de l’any 2013 “tenen damunt la taula les gairebé 5000 signatures que reclamen la segona planta per a l’escola”. El maig d’enguany el Síndic va atendre una delegació de representants de l’EOI amb la petició de salvar l’espai de la segona planta per a la sala d’actes, de Professors i per a la bilbioteca, “demanda acceptada per la sindicatura, que va tirar el procés endavant. I que un cop  fet el seguiment, i amb data de 21 de juliol de 2014, ens ha fet sabedors que la Generalitat no ha respost al requeriment del Síndic i que ha esgotat el termini de temps legal per respondre”.