.

.

TOTS 21

Flota d’autobusos de l’EMT. Foto: EMT

L’Empresa Municipal de Transports Públics de Tarragona (EMT) ha emprés, al llarg d’aquest mig any, “actuacions enfocades sobre tot a millorar l’accessibilitat als vehicles”, segons s’afirma en una nota de premsa feta pública des del consistori. La més destacada i amb més inversió “ha estat la instal·lació d’andanes que faciliten l’accés de pujada i baixada de l’autobús a les persones amb mobilitat reduïda; això a les parades del Sociosanitari Francolí, al barri de Sant Ramon i a l’Arrabassada”.

Una altra acció, destinada a guanyar en accessibilitat, va ser “la posada en marxa d’una mesura consensuada amb l’ONCE per tal de evitar col·lisions de les persones invidents amb els elements que sobresurten del pal de parada”. Aquesta mesura “va consistir en instal·lar una peça fins al terra per tal que les persones cegues puguin detectar l’element que sobresurt i el puguin bordejar”.

“Una millora més -continua la nota- que cal destacar sobre aquests aspectes d’accessibilitat ha estat adaptar el reglament de viatgers al format conegut internacionalment com Lectura Fàcil, del qual l’EMT ha estat pionera. S’ha fet un pòster amb aquest sistema que anirà dins dels vehicles”. Amb aquesta mesura “es facilita l’accés a la informació de forma clara i comprensible a un percentatge de població que té dificultats lectores que arriba al 30%”.

Igualment, “cal subratllar l’inici de la primera fase de millora de la senyalització a les marquesines amb la instal·lació de planxes a la part superior”, finalitza el comunicat.