TOTS 21

Imatges de les activitats dutes a terme a Roda de Berà (superior) i Creixell (inferior). Fotos: CCT

Aquest passat cap de setmana, diversos municipis del Tarragonès van programar actes per commemorar el Dia Mundial de la Poesia. La Institució de les Lletres Catalanes, cada any, tria un autor/a per celebrar aquest esdeveniment. Aquest any ha escollit a la poeta i artista plàstica Felícia Fuster coincidint amb el centenari del seu naixement.

A Roda de Berà, l’acte va estar presidit per Teresa Ferré, regidora de Cultura del municipi, i Joan Martí Pla, president del Consell Comarcal del Tarragonès. Una setantena de persones es van donar cita al Casino Municipal on es va llegir el poema de Felícia Fuster “No em despulleu” en català, castellà, francès, italià, portuguès, alemany, anglès, àrab, búlgar, polonès, xinès, esperanto, quètxua, romanès i filipí, entre d’altres llengües. A més, algunes persones voluntàries van llegir poemes propis o d’algun poeta escollit per a l’ocasió.

A Creixell es van aplegar una vuitantena de persones al Casal Municipal en un acte presidit per Jordi Llopart, alcalde de Creixell, i el president del Consell Comarcal del Tarragonès. A més de la lectura del poema de Felícia Fuster, també va tenir lloc un recital de poemes de l’escriptora Inma Marcos i un homenatge al poeta Joan Margarit. L’acte va comptar amb l’acompanyament musical del creixellenc Sergi Clofent.

A la Nou de Gaià el dissabte al matí, a la terrassa del Casal Municipal, els llibres de la Biblioteca Punt Tic van sortir al carrer. També es va llegir el poema “No em despulleu” en diferents llengües.

I, per últim, diumenge pels carrers de Salomó, el Punt de Lectura Cal Cadernal va celebrar el Dia Mundial de la Poesia amb una cacera de poemes.

Cal destacar que totes les activitats en cada un dels municipis es van dur a terme amb les mesures de seguretat necessàries per fer front a la Covid-19.

Redacció