TOTS 21

Degut a l’emergència sanitària i el repunt de contagis en plenes festes i pròximes trobades nadalenques, l’Associació de Veïns del Port, organitzadora del popular i tradicional Bany de Sant Silvestre, suspèn enguany la celebració d’aquest acte massiu del 31 de desembre.

De fet l’entitat veïnal donava per cancel·lada l’edició d’enguany, en què tampoc s’han celebrat altres actes i festes de gran afluència de gent com aquest, fins que va rebre la trucada de l’Ajuntament de Tarragona proposant celebrar-ho a la platja del Miracle. A partir d’aquí l’organització havia plantejat un protocol i unes mesures de seguretat al consistori per evitar aglomeracions esponjant i delimitant zones de la platja, entrades i sortides, diversos torns de bany, suspendre l’avituallament, etc.

«No podem fer de policies»

L’entitat veïnal indica que «no podem fer de policies» i que degut a la falta de suport i mitjans, no pot fer-se càrrec per sí sola de garantir la seguretat, i que per tant, i també per produència i responsabilitat davant la situació de pandèmia, ha decidit finalment cancel·lar l’acte.

Així no obstant, i tenint en compte l’accés lliure de la platja i que hi hagi ciutadans que decideixin igualment fer el bany,  l’AVV del Port indica que no se’n fa responsable i fa una crida a la responsabilitat, a evitar banyar-se únicament a la hora habitual (13h) i fer-ho al llarg del dia, així com fer-ho a qualsevol de les platges, i que s’evitin els punts de reunió i trobada més enllà del bany.

Recomanacions per aquells que decideixin fer el bany

  • -Tria qualsevol de les platges per fer el bany d’enguany, més enllà de la platja petita.
  • -Tria qualsevol moment del dia per fer el bany i evitar així massificació a la hora tradicional (13h).
  • -Participa sol o amb el teu grup bombolla i evita quedar-te a la platja abans i després del bany.
  • -Marca distancia amb altres banyistes, repartiu-vos al llarg de la platja.
  • -Utilitza mascareta abans i després del bany en ser espai públic.

Redacció