.

.

TOTS 21

Eva Vives serà la coordinadora de l’Aula de Teatre d’aquest any. Foto: Cedida

L’Aula de Teatre de la Cooperativa Obrera Tarraconense viu aquest curs 2022-2023 una renovació total. L’arribada de la directora i professora de teatre Eva Vives al capdavant de l’equip coordinador ha permès unificar la proposta pedagògica dels diferents cursos que s’ofereixen per a infants, joves i grans. Tot plegat, amb l’objectiu de reforçar l’autonomia en totes les franges d’edat i potenciar així l’aprenentatge en l’àmbit interpretatiu, creatiu i emocional. “Volem professionalitzar l’Aula de Teatre, des dels més menuts fins als més grans, i unificar la proposta pedagògica perquè hi hagi una continuïtat”, explica Vives.

L’objectiu és el de potenciar el talent local perquè “volem que de la Cooperativa Obrera en surtin actors, actrius, directors, directores o propostes per a formar una nova companyia a la ciutat”. Els cursos estan dividits per franges d’edat i les inscripcions per a formar part de l’aula ja estan obertes. “Juguem a fer teatre” és la proposta per als infants d’entre 4 i 6 anys, amb classes els dimecres de 17.30 a 18.30 hores; “Aprèn a fer teatre” és el curs per als mitjans, d’entre 7 i 10 anys, que podran anar a classe els dilluns o els dimecres de 18.30 a 20.00 hores; els joves d’entre 11 i 13 anys poden accedir al curs “Entrem al món teatral”, que tindrà lloc els divendres de 17.00 a 19.00 hores; i, per últim, els més grans, dels 14 als 18 anys, poden inscriure’s al curs “Creem teatre”, que tindrà lloc els divendres de 19.00 a 21.00 hores.

Gran Mostra de Teatre de la COT i Mostra de Teatre Jove de Tarragona

Els infants, joves i grans que formin part de l’Aula de Teatre de la Cooperativa Obrera Tarraconense tindran l’incentiu d’actuar en la Gran Mostra de Teatre de la COT, prevista per a final de curs. Consistirà en un cap de setmana d’actuacions, en el qual els diversos grups presentaran les seves creacions al públic del Teatre Magatzem. “Comptarem amb tècnics de so i d’il·luminació, maquillatge, vestuari i escenografia. En definitiva, un desplegament professional perquè els alumnes es llueixin”, explica la coordinadora de l’aula.

Per altra banda, el grup de Joves serà l’encarregat de representar la cooperativa en la Mostra de Teatre Jove de Tarragona, un dels certàmens amb més renom i trajectòria a la ciutat. Serà la primera vegada que un grup de la Cooperativa Obrera participa en aquest esdeveniment, un fet que Vives destaca com a “molt important” pel futur artístic i teatral de la ciutat. “Qui sap si després d’aquest curs neix la primera companyia teatral de la Cooperativa Obrera. Seria un fet molt bonic”, expressa Vives.

Eva Vives: talent i trajectòria al capdavant de l’Aula de Teatre

Eva Vives serà la coordinadora de l’Aula de Teatre d’aquest any. És diplomada en Art Dramàtic pel Col·legi del Teatre de Barcelona (2008). També és docent especialitzada en teatre per a nens, amb una àmplia experiència en classes i tallers dirigits a nens i joves en diferents centres, educatius, i també a la seva pròpia escola de teatre. A més, ha col·laborat amb Instituts que ofereixen el Batxillerat d’Art Dramàtic i en el projecte “Trepitjant l’Escenari”, on alumnes adolescents han estat formats teatralment fins a poder crear una companyia pròpia.

Redacció