.

.

TOTS 21

Laia Estrada, portaveu de la CUP Tarragona

Laia Estrada, portaveu de la CUP Tarragona

La demanda de les anticapitalistes en l’àrea d’Educació suposa un increment aproximat de la partida de fins el 6% del pressupost, que implicaria més d’un milió i mig d’euros, dividit en diferents mesures. La proposta de la CUP vol donar una resposta municipal a situacions enquistades que pateix la ciutat, com ara el fet que Tarragona és la tercera ciutat catalana amb més segregació escolar a l’educació infantil i primària o la precarització de les condicions laborals de moltes treballadores.

En primer lloc, com a proposta central, les cupaires volen que la partida destinada al Projecte Educatiu de Ciutat (PEC), passi dels 110.000€ actuals a 300.000€, i que aquesta inclogui ajudes, especialment destinades a les escoles d’alta complexitat, per a les sortides escolars, projectes educatius cohesionadors a l’Anella Mediterrània i en Patrimoni, subvencionar activitats extraescolars, projectes contra l’absentisme escolar, així com recursos per als agrupaments escoltes de la ciutat. Segons la consellera Laia Estrada, “aquesta partida seguirà sent insuficient, però almenys farem una passa per tal de garantir que Tarragona esdevingui una ciutat realment educadora”.

En segon lloc, Laia Estrada assegura que “portem anys denunciant que la segregació escolar i les desigualtats es reprodueixen en el període estival, i això és inacceptable”. Per aquest motiu, les cupaires també plantegen treure els Casals d’Estiu municipals de l’àrea de Serveis Socials i que formin part de l’àrea d’Educació, així com triplicar la dotació de 80.000€ que s’hi ha destinat fins al moment per tal de garantir que siguin uns casals inclusius.

La CUP també vol encarar les desigualtats pel que fa a l’estat de les instal·lacions de les escoles públiques. Per això planteja engegar un conveni amb la Generalitat, a qui acusa de deixadesa, per tal d’impulsar un pla de xoc per arreglar totes les escoles, amb un pressupost municipal de 500.000€.

Per últim, la consellera Eva Miguel remarca que garantir unes condicions laborals dignes per a qui desenvolupa tasques cura, és clau. Segons Miguel “parlem de sectors que generalment estan feminitzats i precaritzats”. És per això que la CUP també proposa aplicar a les treballadores de les Llars d’Infants el mateix conveni que la resta de treballadores municipals, així com internalitzar el servei de neteja de les escoles públiques o, si més no, incrementar la partida del contracte externalitzat per tal de garantir que les treballadores siguin fixes, i no fixes-discontínues.