.

Imatge de la roda de premsa.

La Fundació Auditori Josep Carreras ha programat per als propers mesos el cicle ‘Joan Guinjoan de músiques del nostre temps’, un cicle d’homenatge i reconeixement als compositors catalans.

El cicle l’obrirà aquest divendres 9 de novembre a partir de les 21 hores a l’Auditori Josep Carreras el Quartet Gerhard, “una de les formacions de referència en l’àmbit de la música de cambra del país, que inicia la seva residència artística a l’AJC” ha afirmat el president de la Fundació Auditori Josep Carreras, Josep Maria Pujals. El Quartet, que està format al Conservatori de Música de Vila-seca i  compta amb Lluís Castán (violí), Judit Bardolet (violí), Miquel Jordà (viola) i Jesús Miralles (violoncel), interpretarà una de les obres de Guinjoan, el Quartet per a corda n. 1 ‘A Riudoms’, escrit l’any 2006.

Sota la figura del mestre Joan Guinjoan es vol traslladar la dimensió d’aquest cicle que acostarà les composicions de més d’una desena de compositors catalans d’ara i del Camp de Tarragona a l’escenari de l’Auditori Josep Carreras.

Xavier Pastrana, compositor i director musical, ha destacat que “amb aquesta iniciativa es dona suport a la creació actual, que a les comarques tarragonines compta amb un nodrit grup de compositors, fent una programació de músiques dedicada als creadors actuals i d’arreu del país”. D’aquesta manera, també és una aposta pels intèrprets, “fent que les obres de nova creació tinguin un espai en les properes temporades de l’AJC presentades per músics del territori”.

Joan Guinjoan, nascut a Riudoms i referent de tota una generació de compositors actuals, representa un exemple de dedicació a la interpretació, la difusió i la composició de la música dels segles XX i XXI. Guardonat amb nombroses distincions i premis, reconegut internacionalment com a músic i creador, el ‘Cicle Joan Guinjoan de Músiques del Nostre Temps’ honora l’AJC amb el nom d’un dels grans compositors actuals i universals.

Tal i com ha explicat el responsable de programació de l’AJC, Josep Solorzano, “en diferents concerts i en successives temporades, alguns d’aquests compositors seran protagonistes presentant les seves obres en diversos formats instrumentals. Volem que a cadascun dels concerts ens acompanyin els creadors i que, com a pròleg, ens donin a conèixer les seves obres, les seves particularitats creatives i les seves motivacions”.

El Quartet Gerhard, format al Conservatori de Música de Vila-seca, compta amb Lluís Castán (violí), Judit Bardolet (violí), Miquel Jordà (viola) i Jesús Miralles (violoncel).

Per la seva banda, Miquel Jordà, membre del Quartet Gerhard s’ha mostrat agraït a l’Auditori per donar-los “l’oportunitat  de tornar a casa, a l’Auditori Josep Carreras, on vam fer els nostres primers assajos i concerts i on ara, a més de l’actuació de demà, estem en contacte amb els alumnes del Conservatori fent assajos oberts”.

Cal recordar que, a més del concert de demà divendres, la resta de concerts del cicle ‘Cicle Joan Guinjoan de músiques del nostre temps’ són:

  • 8 de febrer: Archensemble. Dani Espasa, Roger Padullés i Xavier Pastrana (Obres de Gols, Pedrell i Gerhard)
  • 9 de març: Cançons populars dels Pirineus. Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida i conjunt instrumental de música antiga (Obres de Guix, Pastrana, Vivancos, Sans, Guzmán-Antich, Castellà, Magrané, Puig, Humet, Giribet i Prat)
  • 22 de març: Ensemble O Vos Omnes (obra de Magrané)
  • 11 de maig: Cor Sant Esteve
  • 31 de maig: Quartet Gerhard (obra de Guix)