.

Avui s’ha presentat la rogramació de la temporada de tardor

El president de la Fundació Auditori Josep Carreras, Josep M. Pujals; el director del Conservatori i programador de l’Auditori, Josep F. Solórzano i l’assessor de programació de l’Auditori, Xavier Pastrana, han presentat aquest matí el programa de la temporada de tardor de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca, que inclou un total de 12 concerts.

La programació començarà aquest dissabte 29 de setembre a les 21.00 h amb el concert líric de Josep-Ramon Olivé i Alan Branch al piano, que interpretaran el concert “El Lied, la mélodie i la cançó” i  finalitzarà el 26 de desembre amb el tradicional concert de Sant Esteve a càrrec de la Coral Nova Unió i de l’Orquestra Händel.

Enguany, “el Quartet Gerhard estrena residència artística a Vila-seca, amb l’objectiu de mantenir-hi una relació artística i pedagògica” ha afirmat Josep M. Pujals, el qual ha destacat que tres dels quatre músics d’aquest quartet, que actuarà en concert el proper 9 de novembre, han estat formats al Conservatori.

Per la seva banda, Josep F. Solórzano ha destacat el concert del grup de pop català Blaumut, que “tanca gira a Vila-seca el proper 23 de novembre” i la gala benèfica que se celebrarà el 21 de desembre amb Jordi Savall, al capdavant de la formació Orpheus XXI, un conjunt musical format per músics immigrants i refugiats procedents de diversos països. “Un concert important pel que suposa com a projecte i pel que representa per Catalunya, amb el qual Savall fa una gran aposta pels músics refugiats que ell mateix va triar per a la creació d’Orpheus XXI” ha explicat Solórzano.

Per la seva banda, Xavier Pastrana ha donat a conèixer un cicle que aquesta temporada estrena l’Auditori, el Cicle Joan Guinjoan de músiques del nostre temps. Tal i com ha dit Pastrana “aquest cicle ens aproximarà a la música actual catalana i als seus compositors, els quals seran presents als concerts”. El primer d’aquests concerts, el proper 9 de novembre, ens el portarà el Quartet Gerhard, el qual estrenarà a la demarcació una de les obres per a quartet de corda que va escriure el compositor riudomenc, Joan Guinjoan.

A banda d’aquests concerts, cal destacar el que es farà amb la col·laboració de l’Associació Cultural Catalano-Iberoamericana, que comptarà amb Cecilio Tieles; el concert de l’Orquestra Camera Musicae amb el pianista Alexander Melnikov; el del grup “Viola da samba” que interpretarà bossa nova amb instruments antics; Lluís Capdevila amb el seu concert “Diàspora”, i Ala Voronkova i Guerassim Vornkov que ens porten el concert “Salut d’Amour”. Especial rellevància tenen els concerts de les agrupacions vila-secanes, com ara el Cor Scherzo, juntament amb el Cor Exaudio, el proper 19 d’octubre, el concert de l’Ensemble Vila-seca el 16 de novembre i el tradicional concert de Sant Esteve amb la Coral Nova Unió i l’Orquestra Händel.