.

.

TOTS 21

L'ATM del Camp de Tarragona ha tramitat 1.168 targetes T-16 en menys d'un mes. Foto: Cedida

L’ATM del Camp de Tarragona ha tramitat 1.168 targetes T-16 en menys d’un mes. Foto: Cedida

La nova T-jove estarà operativa als sistemes tarifaris de les autoritats territorials de la mobilitat (ATM) de Girona, Lleida i Camp de Tarragona a partir d’aquest dilluns 17 d’abril. El títol serà vàlid fins als 30 anys, tindrà una tarifa única per a totes les zones i permetrà un nombre il·limitat de desplaçaments en tots els modes de transports integrats al respectiu sistema tarifari. És un títol que fins ara no existia en aquestes tres ATM.

Amb la bonificació del 50% al transport públic, la targeta tindrà un cost de 47 euros a l’ATM de Girona, 40,20 euros a l’ATM de Lleida i de 46,60 euros a l’ATM del Camp de Tarragona. La validesa del títol serà de 90 dies.

La sol·licitud de la targeta varia segons cada ATM, però es pot fer en centres d’atenció al client, punts habilitats o en línia. El Departament de Territori ha posat en funcionament el lloc web territori.gencat.cat/tjove amb els enllaços de les respectives ATM, on hi haurà la informació sobre com poder fer la sol·licitud.

Prop de 2.300 targetes T-16
D’altra banda, les ATM de Girona, Lleida i Camp de Tarragona ja han tramitat un total de 2.272 targetes T-16 des del passat 20 de març, quan aquest títol va entrar en funcionament als tres sistemes tarifaris per substituir la T-12. Durant el mateix període de l’any passat, les tres ATM van tramitar un total de 349 targetes T-12.

La T-16 permet als menors de fins a 16 anys fer un nombre il·limitat de viatges en la zona tarifària on resideixen. La T-12 tenia les mateixes característiques però era vàlida per als menors de fins 12 anys. La T-12, de fet, es pot seguir utilitzant fins que el menor compleixi els 13 anys.

Dades T-16 segons l’ATM
L’ATM de Girona ha tramitat des del 20 de març i fins aquesta setmana un total de 588 targetes T-16. Durant el mateix període de l’any passat, va tramitar 102 T-12.

L’ATM de Lleida ha tramitat des del 20 de març i fins aquesta setmana un total de 516 targetes T-16. Durant el mateix període de l’any passat, va tramitar 74 T-12.

L’ATM del Camp de Tarragona ha tramitat des del 20 de març i fins aquesta setmana un total de 1.168 targetes T-16. Durant el mateix període de l’any passat, va tramitar 173 T-12.

El Departament de Territori te en funcionament el lloc web territori.gencat.cat/t16 amb els enllaços de les respectives ATM, on hi ha la informació sobre com poder fer la sol·licitud de la T-16.

D’altra banda, l’ATM de Barcelona ja va reconvertir la T-12 en T-16 fa uns anys. Com passa amb la T-jove, és un títol que encara no està implementat a les comarques de la setena corona de Barcelona, on es preveu que estigui operatiu amb el desplegament de la T-mobilitat, a la tardor.