.

.

TOTS 21

Imatge de la segona semifinal dels 1.500 metres, que ha vist la classificació del representant espanyol, Jesús Gómez.

Sol de justícia aquest matí a l’estadi.

Dimecres d’inauguració als Jocs amb l’inici de la competició d’atletisme al remodelat estadi de Campclar. Les primeres proves d’una agenda que s’allargarà fins dissabte dia 30 i viscudes sota un sol de justícia (alleugerit per una brisa agraïda) han estat les qualificatòries masculines de pes, salt de longitud i llançament de disc. La jornada matinal, amb accés lliure per al públic, té el seu plat fort amb les dues semifinals masculines de 1.500 metres, una de les curses clàssiques i més mediàtiques de qualsevol programa fins a l’eclosió dels 100 metres lliures, i les semifinals tant masculines com femenines dels 400 metres lliures.

En clau local hi ha un nom propi, el de la torrenca Berta Castells, medalla de plata a Mersin i aspirant a l’or en la seva especialitat de llançament de martell. És l’única atleta de l’Estat que ha superat els 70 metres en aquesta disciplina. Una de les seves principals rivals serà la francesa Alexandra Tavernier, bronze mundialista. També hi competeix l’espanyola Laura Redondo.

Els representants espanyols en les diferents proves (i els seus resultats) són:

Llançament de pes: Borja Vivas i Carlos Tobalina

Salt de longitud: Jean Marie Okutu i Héctor Santos.

Llançament de disc: Frank Casanas i Lois Maikel Martínez.

1.500 metres: Marc Alcalà (eliminat en la seva sèrie) i Jesús Gómez (classificat per a la final, quart en la seva eliminatòria). Les dues semifinals han estat guanyades pels representants del Marroc, Brahim Kaazouzi i Fouad El Kaam.

400 metres lliures femení: Herminia Parra i Laura María Bueno.

400 metres lliures masculí: Lucas Bua de Miguel i Darwin Andres Echeverry.

Entre els elements més curiosos de la cometició, un artefacte modalitat cotxe autodirigit que serveix per recollir i transportar artefactes entre àrbitres i membres de l’organització, molt útils en les modalitats de llançament.

J.S.