.

.

TOTS 21

L’Estadi d’Atletisme Natalia Rodríguez acollirà l’estiu vinent dues cites atlètiques d’alt nivell: els dies 29 i 30 de juny Tarragona serà l’escenari del Campionat d’Espanya sub23 i el 14 de juliol, del Campionat de Catalunya absolut. L’Ajuntament de Tarragona, amb la col·laboració del Club Gimnàstic i el Club Atletisme Tarragona, exerciran com a amfitrions de les dues proves.

Serà la quarta vegada que les instal·lacions de Campclar acolliran la competició estatal, després de les edicions de 1987, 1993 i 2015. Pel que fa al Campionat de Catalunya, serà la segona vegada que es disputarà a l’estadi dels barris de Ponent, després de l’edició de 1991. L’any 1926 ja s’havia disputat a les antigues instal·lacions del Club Gimnàstic de l’avinguda Catalunya.

Les gestions per acollir ambdues competicions van començar el juny passat, durant la disputa dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018. Les federacions espanyola i catalana d’atletisme han valorat la qualitat de les remodelades instal·lacions de Campclar i l’experiència i capacitat de gestió del Patronat Municipal d’Esports i la tasca dels clubs d’atletisme com a elements determinants perquè la ciutat pugui ser seu de les competicions.

La consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, Elisa Vedrina, ha destacat “la importància que suposa per al món de l’esport i el conjunt de la ciutat que Tarragona aculli dues competicions esportives de primer nivell, que permeten consolidar la ciutat com a escenari atlètic rellevant”. I ha afegit: “la profunda remodelació de l’Estadi d’Atletisme Natalia Rodríguez fa que les actuals instal·lacions siguin molt atractives i faciliten que centenars d’atletes vinguts d’arreu de Catalunya i d’Espanya disputin cites important des del punt de vista esportiu i que suposaran un impacte econòmic significatiu per a la ciutat”.

A banda de les dues cites atlètiques de 2019,la Real Federación Española de Atletismo ha fet oficial que Tarragonaserà la seu del campionat d’Espanya sub18 de l’any 2020, que se celebrarà els dies 4 i 5 de juliol de 2020 a Campclar.