.

.

TOTS 21

Aquest proper dissabte 14 d’octubre tindrà lloc la jornada festiva #laveïnadragonina, organitzada per l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A. Durant tot el dia s’han organitzat tot un seguit d’activitats al voltant d’aquets emblemàtic element del bestiari popular constantinenc, que portaran fins al municipi diverses colles convidades amb els seus elements del bestiari per sumar-se a aquest celebració.

La campanya #laveinadragonina és basa en personificar la Dragonina com una veïna més del municipi i que els nens i nenes la identifiquin com un element de l’imaginari popular.

Els actes es desenvoluparan durant tot el dissabte a la plaça de les Escoles velles. A partir de les 11 del matí es realitzarà una Trobada de mulasses amb la Mulassa de Valls (la més gran de Catalunya), la Mulassa de Tarragona, la Mulassa de Pallaresos, Mulassa de Falset i els Cavallets de Constantí construïts per alumnes de primària. Cal destacar, que fins a dia d’avui no s’havia desenvolupat mai una Trobada de mulasses a Constantí

A les 12 h. es farà una cercavila pels carrers del poble ia les 13.30 hores tindrà lloc un ball de lluïment. Ja durant la tarda, a partir de les 18 h. es realitzarà la trobada de les besties de foc, seguida de la celebració d’un correfoc que arribarà fins a la Plaça de la Generalitat. Les bèsties convidades seran el Llumenot de Perafort, la Galera de Cambrils, Hydracus de Jesús (campió del concurs d’Artesa al 2015), l’ Au Fènix de la Pobla de Mafumet (campió del concurs encesses de Tortosa 2017), i la Dragonina de Constantí.