.

Aquest proper dissabte 20 d’octubre tindrà lloc la jornada festiva #laveïnadragonina, organitzada per l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A. Durant tot el dia s’han organitzat tot un seguit d’activitats al voltant d’aquest emblemàtic element del bestiari popular constantinenc, que portaran fins al municipi diverses colles convidades amb els seus elements del bestiari per sumar-se a aquesta celebració. Les activitats s’allargaran fins ben entrada la matinada amb la Plaça Mossèn Cinto Verdaguer com a espai central d’activitats

La campanya #laveinadragonina, que arriba ja a la seva tercera edició, es basa en personificar la Dragonina com una veïna més del municipi i que els nens i nenes la identifiquin com un element de l’imaginari popular.

La jornada s’iniciarà a les 11 del matí, amb una actuació castellera a càrrec dels Xiquets de Torredembarra. A les 12 h. tindrà lloc una Trobada de Cuques federades del Camp de Tarragona, que comptarà amb la presència de la Cucafera de Reus, la Cucafera de Montblanc, la Llumeneta de Perafort, i la Cucafera de Tarragona, que actuarà aquest dissabte a Constantí de forma extraordinària. A banda, també hi haurà els elements del bestiari constantinenc com el Ball de Cavallets, acompanyats per la Corranda, i les àligues Gran i Petita, acompanyats pels Grallers de Constantí. Tots aquests elements, iniciaran una cercavila a les 12.30 h.

Ja a la tarda, a les 17 h., es farà una Cercavila amb l’acompanyament musical de la Banda la Verònica de Reus. Seguidament es concentraan les bèsties de foc, i s’iniciarà un correfoc amb la particpació del Diabló de la Selva del Camp, la Morena de Salou, el Drac Pigota de la Pobla de Montornès, la Farnaca de Cambrils i la Dragonina de Constantí. Desp´res de sopar, la festa finalitzarà amb una sessió de música electrónica a càrrec de Dj Rayo.