L’art contemporani vol marcar un perfil propi a Tarragona, a pocs dies per l’inici oficial de la campanya electoral. La iniciativa, endegada pel col·lectiu del Teler de Llum, pretén que els partits polítics canalitzin els seus missatges electorals de manera alternativa i artística, en vuit espais diferents de la ciutat. En concret, s’ha convidat a fer-ho als quatre partits amb representació al consistori (PSC, CiU, PP i ICV-EUiA), a més d’ERC, Ciutadans, Ara Tarragona i la CUP.
Els primers en estrenar-se han estat els socialistes amb la seva ‘Tarragona Positiva’. Aquesta tarda de dilluns, els artistes implicats en l’acció, de la mà de l’alcalde i candidat del PSC, Josep F. Ballesteros, han explicat en què consisteix el ‘display’ que es pot trobar a la cantonada del carrer Pere Martell amb Ramón y Cajal. Es tracta d’un combinat de tècniques, que aglutinen el collage de fotografies impreses, el dibuix a mà alçada i l’esprai, principalment. En ell, apareix l’eslògan de la ‘Tarragona positiva’, que s’acompanya d’un mapa de la ciutat capturat a través de Google i on s’aprecien els conjunts de barris i indrets de la ciutat.
Ballesteros: ‘El valor de fer les coses col·lectivament’
Ballesteros ha volgut agrair la “valentia dels artistes de donar la cara” amb un projecte d’aquestes característiques, del qual ha destacat que és una “obra lliure i de com veuen aquests joves les determinades formacions polítiques de la ciutat i què impliquen a nivell social i col·lectiu”. De l’acció, l’alcaldable socialista n’ha valorat positivament el treball conjunt: “Perquè si les coses no les fem col·lecticament no surten o no surten bé; és la clau per tirar endavant els grans projectes”. Un fet que ha exemplificat amb la imatge d’una bona pinya en els castells.
Per últim, Ballesteros ha qualificat l’experiència com a “divertida, original i transgressora” per part d’uns joves amb els quals “ens poden separar algunes coses però ens uneix l’aposta per un projecte de progrés, d’esquerra, i de ciutat per damunt de barris, estrats socials i deferències econòmiques”.
Antecedents
No és la primera vegada que els artistes de la ciutat han estat cridats a participar dels espais públics. Ja es va fer amb la pintada de l’edifici de joventut de l’espai Kesse; amb el mur del pàrquing de la Sofrera, pintat per un jove grafiter i, d’altres exemples, com els murs dels dipòsits d’AITASA de Bonavista”.
Equip de redacció