TOTS 21

Vila-seca celebrarà la Festa de Sant Joan amb diversos actes que començaran el proper 22 de juny, amb la xerrada “Llegendes de Sant Joan: La màgia d’una nit d’estiu” a càrrec d’Emili Samper, guardonat amb el premi Valeri Serra l’any 2014. La xerrada tindrà lloc a les 19.30 h al Centre Cívic i Cultural El Colomí de Vila-seca.

L’endemà 23 de juny, la plaça d’Estudi acollirà l’arribada de la Flama del Canigó amb la lectura del manifest a les 8 del vespre. Tot seguit, s’encendrà la foguera de Sant Joan, es farà l’encesa del Ball de Diables infantil i adult de Vila-seca, es podrà gaudir de les danses de Sant Joan amb l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina, de la ballada d’una sardana popular i de l’actuació castellera dels Xiquets de Vila-seca.

A les 21.30 h tothom que ho desitgi podrà participar del sopar de germanor davant de la foguera. Els actes estan organitzats per l’Ajuntament de Vila-seca i les entitats Òmnium Cultural, Centre d’Estudis Vila-secans Maria Elena Maseras, Ball de Diables, Xiquets de Vila-seca, Casal Popular El Rebotim i Esbart Dansaire.

Cal esmentar que la festa de la Flama del Canigó fou recuperada l’any passat de la mà de diverses entitats del municipi ja que amb els canvis normatius i l’evolució i creixement del nucli de Vila-seca, les fogueres que antigament s’encenien arreu de Vila-seca la nit de Sant Joan, es van anar perdent progressivament. L’any passat, un grup d’entitats vila-secanes es va proposar recuperar aquesta festa al nucli urbà de Vila-seca i l’èxit de les activitats realitzades han portat a la consolidació d’aquesta festa que enguany incorpora més entitats i activitats.