TOTS 21

Imatge d’arxiu de l’arquebisbe Joan Planellas. Foto: Arquebisbat de Tarragona.

L’Arquebisbat de Tarragona ha assenyalat que «no s’ha trobat prova delictiva que, canònicament, incrimini penalment» als mossens acusats de presumptes abusos sexuals Francesc Xavier Morell (rector de les parròquies de Constantí i de la Canonja quan es va destapar el seu cas) i Josep Maria Font (rector de la parròquia de Sant Pere de Cambrils quan s’haurien produit els fets pels quals se l’investiga). Malgrat aquest conclusió dels informes oberts de la seu episcopal, i tal com afirma en nota de premsa feta pública aquest dijous, «el nou arquebisbe (Joan Planellas), compromès en garantir la plena transparència en aquesta matèria, el passat dia 25 de febrer, va traslladar tota la informació que té l’Arquebisbat i les diligències fetes amb relació a aquests mossens, a la Fiscalia provincial perquè, si ho creu necessari, pugui realitzar les diligències i investigacions oportunes».

El comunicat afegeix que «l’Arquebisbe Joan amb voluntat sincera de màxima pulcritud en qüestions de gravetat, com són els possibles delictes a menors, vol col·laborar plenament com a primer interessat perquè s’imposi la veritat i la justícia. Al mateix temps demanem que, si no es demostra el contrari, es respecti en tot moment l’honorabilitat d’aquests dos preveres».

De fet, el comunicat estava destinat a destacar el nomenament dels nous membres de l’Oficina de prevenció i protecció d’abusos de l’Arquebisbat. Aquesta Oficina estarà formada «per la psicòloga Sra. Inés Virgili, que serà la responsable de l’acollida; per la treballadora social, Sra. Carmen Cumplido com a assessora; i per l’advocat Sr. Carles Ferrer. Tots ells professionals laics i pares de família als quals agraïm la seva disponibilitat. L’oficina estarà coordinada pel promotor de justícia de l’Arquebisbat, Mn. Albert Fortuny». L’Oficina posa a disposició un correu electrònic oficina.abusos@arqtgn.cat i un número de telèfon 977 22 96 30 que estarà disponible les 24 hores del dia.