.

Imatge de la façana de l’Arquebisbat.

L’Arquebisbat de Tarragona ha fet púbica aquesta tarda una nota de premsa que vol rebatre la informació publicada al digital Directa.cat, i que ha servit per una denúncia de la CUP en roda de premsa. Els membres del partit anticapitalista han exposat davant dels periodistes que els serveis socials deriven dones embarassades en risc d’exclusió social a un projecte “antiavortista” de l’Arquebisbat de Tarragona.

Davant d’aquestes crítiques, la nota de resposta afirma el següent:

  1. Que la Llar Natalis no és un centre antiavortista sinó un centre obert a la vida que acull mares gestants que, per la seva precària situació social, familiar i econòmica es troben en una situació d’exclusió social. És un centre reconegut oficialment per la Generalitat de Catalunya que compleix amb tots els requisits legals que exigeix l’administració.

 

  1. Que la principal font de recursos de la Llar prové de donacions de particulars.

 

  1. Que l’equip actual de Llar Natalis, renovat l’any 2015, està integrat per professionals de la salut pública, voluntaris laics i religioses. El centre no està gestionat per cap ordre religiosa ultracatòlica com destaca la notícia.

 

  1. Que la Llar Natalis acull a tothom sense fer cap tipus de distinció. Ho corrobora el fet que la majoria de dones acollides no confessen la religió catòlica.

 

  1. Que tota dona acollida és derivada a través dels Serveis Socials i, en tot moment, té la màxima llibertat per decidir si vol, o no, romandre a la Llar.

 

  1. Que l’enregistrament de la trucada telefònica per part d’una suposada jove es va realitzar sense cap consentiment ni previ avís.