.

.

TOTS 21

Pla general del teatre durant la inauguració. Foto: Tots21

Pla general del teatre durant la inauguració. Foto: Tots21

L’Argilaga ha estrenat aquest cap de setmana el seu nou teatre. La inauguració oficial es va celebrar el vespre de divendres, amb un concert de jazz del grup The F.E.O.S Experience i un petit refrigeri al bar del casal.

L’acte va començar amb unes breus paraules de Loreto Martorell, regidora de l’Ajuntament; Àngel Cortadelles, director dels Serveis Territorials d’Administració Local a Tarragona, i Eudald Roca, alcalde de La Secuita. Roca va explicar tots els ets i uts de les obres i va felicitar els veïns del poble per la seva implicació en el projecte.

La regidora Loreto Martorell (2a des de l'esquerra) també és veïna de l'Argilaga. Foto: Tots21

La regidora Loreto Martorell (2a des de l’esquerra) també és veïna de l’Argilaga. Foto: Tots21

El teatre s’ubica a l’edifici del casal, un casal d’època modernista que compta amb dos naus. Segons va explicar l’alcalde, l’ala oest es va rehabilitar fa 18 anys i “aquesta última actuació ha servit per rehabilitar l’ala est i ajuntar les dues naus”. Les obres han consistit en la substitució de la coberta, instal·lació d’aïllament tèrmic, climatització, canvi de paviments, ampliació de la caixa escènica, cortinatge i telons, entre d’altres.

Una imatge del bar del casal, ple de gom a gom. Foto: Tots21

Una imatge del bar del casal, ple de gom a gom. Foto: Tots21

Tot plegat ha suposat una inversió de 380.000 euros, 182.000 dels quals han estat finançats pel departament de Governació de la Generalitat dintre del Pla Únic d’Obres i Serveis, 54.400 per la Diputació dintre del Pla d’Acció Municipal i la resta ha anat a càrrec de l’Ajuntament.

L’alcalde va explicar que “hem aprofitat les obres per arreglar el pati que uneix els dos edificis i li hem rentat la cara a la part del bar del casal”. A més, en ser un edifici catalogat, també s’han hagut de fer actuacions relacionades amb la seguretat, com un canvi de canonades i la instal·lació d’un dipòsit d’aigua per usar-lo en cas d’incendi.

La presidenta de l'Associació Cultural de l'Argilaga, Noemí Ayxendri, parlant amb veïns. Foto: Tots21

La presidenta de l’Associació Cultural de l’Argilaga, Noemí Ayxendri, parlant amb veïns. Foto: Tots21

El teatre està cedit a l’Associació Cultural de l’Argilaga. La seva presidenta, Noemí Ayxendri, estava molt satisfeta amb el resultat dels treballs realitzats. “Estem molt contents de tenir un teatre com aquest. A més, se’ns ha consultat des d’abans de començar les obres i les nostres idees, les que han estat possibles, s’han respectat”, deia amb un somriure als llavis. “Ara ja tenim un local esplèndid i intentarem programar-hi coses dintre de les nostres possibilitats”.

L'actor Oriol Grau també va assistir a la inauguració. Foto: Tots21

L’actor Oriol Grau també va assistir a la inauguració. Foto: Tots21

La mateixa satisfacció es veia reflectida també en les cares dels veïns i veïnes que van assistir a la inauguració. Entre els assistents també hi havia l’actor Oriol Grau, que també va lloar l’estètica del nou teatre: “M’agrada molt l’estètica perquè s’ha conservat l’estil que ja tenia”, comentava.

El de divendres va ser l’acte oficial d’inauguració i el primer d’un cap de setmana cultural, on s’ha pogut veure teatre, contacontes i altres activitats per a la canalla.

V.Tapias