.

.

TOTS 21

Fotograma de Síria, 9 anys de crisi humanitària

El proper dimecres 6 de maig s’inicia el nou microcicle de Cooperació en línia, dins la programació ja prevista del Departament, que presenta ‘Síria, 9 anys de crisi humanitària’. La finalitat és apropar-se i fomentar la reflexió sobre la situació que està patint la població siriana i la crisi que afecta a les persones refugiades.

Aquest cicle tindrà una durada de tres dies i presentarà, a través de la web de Cooperació i les seves xarxes socials, diferents continguts sobre el conflicte sirià, la crisi humanitària i com afecta l’actual pandèmia. També es recomanaran recursos relacionats amb la temàtica, com exposicions, documentals i llibres, entre els quals es destaquen dues exposicions ‘Síria: El camí de l’exili i Síria: La paraula de l’exili’, del fotoperiodista tarragoní David González i el documental ‘Balam’, realitzat en col·laboració amb el periodista Francisco Richart Barbeira.

Pel que fa al dia a dia, el dimecres s’oferirà una introducció al conflicte sirià i la situació actual de desplaçats i refugiats. El segon dia estarà dedicat a l’accés a l’ajuda humanitària i es publicarà un article de Marina Vidal, que va format part de la resposta humanitària per garantir l’accés a serveis bàsics de salut a Síria. Per acabar, tindrem informació d’ACNUR sobre la situació de les persones que tornen a Síria i l’afectació de la pandèmia del coronavirus.

Cada dia es faran propostes audiovisuals i de lectura que permetran endinsar-se en les històries viscudes per milions de persones i transmetre la seva experiència. D’aquesta manera, es pretén donar a conèixer les desigualtats i les vulneracions de drets humans que existeixen i promoure el pensament crític per avançar cap a la cultura de pau i acabar amb les desigualtats.

El microcicle es podrà seguir a:
Web: https://www.tarragona.cat/cooperacio
twitter: @cooperacio_tgn
Facebook: @cooperaciotarragona
Instagram: cooperacio_tarragona
YouTube: Cooperació Tarragona