TOTS 21

L’àrea de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona presenta cinc activitats en línia amb el nou programa de tardor que s’adapta a les mesures més recents i restrictives de la pandèmia. Així, des del proper dilluns 19 d’octubre i fins al 18 de desembre, els interessats podran comptar amb cinc propostes ben diverses i interessants a l’entorn de la solidaritat, el consum responsable i la cooperació entre els pobles, que fomenta aquesta conselleria.

D’una banda es presenta el microcicle Actuem per la Justícia Global, del 19 al 22 d’octubre, amb propostes presentades per Arcadi Oliveres, president de la Universitat Internacional de la Pau i també per Josep Alcoceba, de la Xarxa de Cooperació al Desenvolupament del Sud de Catalunya, sobre la Justícia Global.

D’altra banda es durà a terme el taller de vulneració de drets en clau de Justícia Global a càrrec de Setem Catalunya, el dia 28 d’octubre. Parlarem de globalització, Fast Fashion i Rebaixes de la Moda per analitzar els mecanismes que faciliten l’esclavitud moderna a les fàbriques i tallers tèxtils del Sud Global. I en l’àmbit de la formació, els dies 10, 12 i 17 de novembre s’impartirà un total de 6h del curs Canvi de paradigma: Una aproximació a l’educació per la justícia Global, un programa dirigit especialment a professorat, membres d’entitats i personal tècnic municipal, per conèixer i compartir els reptes i reflexions sobre l’Educació per a la Justícia Global.

També s’oferirà el Microcicle en línia Comerç Just i Consum responsable, que es durà a terme del 14 al 17 de novembre, a través de la web de Cooperació. Ens servirà per reflexionar; de la mà de Laura Aguadé, membre de la Coordinadora d’ONG de Tarragona i de Marco Aparicio, president de l’Observatori DESC; sobre polítiques d’anticooperació com les relacions comercials dominants, causants de desigualtat i vulneració de drets humans, però també sobre les alternatives a aquestes, l’economia social i solidària.

Finalment el dia 26 de novembre, s’impartirà el taller Comerç Just i Consum responsable on voldrem desgranar, des de la perspectiva de la sobirania alimentària, les bases de l’actual sistema alimentari global. Comprendre la seva lògica ens donarà les eines per abandonar un model que genera desigualtats i ens permetrà contribuir a una alternativa de producció, distribució i consum d’aliments més equitativa.

El programa compta amb altres activitats que podeu consultar al cartell, dossier de premsa i al web https://www.tarragona.cat/cooperacio

Redacció