.

La planta de compostatge va entrar en funcionament a mitjans dels anys 90 i té una capacitat de tractament de 30.715 tones.

El Consell de direcció de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha aprovat destinar fins a 713.000 euros a diverses actuacions de millora de la planta de tractament biològic de Botarell (Baix Camp). L’acord suposa incrementar en més de 100.000 euros l’import inicialment aprovat l’octubre de 2016, per causa del redimensionament del projecte i el canvi d’ubicació d’una nova nau dins la parcel·la on s’ubica la instal·lació. La resta de la inversió necessària per executar el projecte, que és d’uns 95.000 euros, anirà a càrrec del Consorci de Gestió de Residus del Baix Camp.

L’import total de l’actuació és d’uns 808.000 euros, destinats principalment a la construcció d’una nau oberta amb trinxeres per al compostatge.

Aquesta planta de compostatge, amb una capacitat de tractament de 30.715 tones anuals, va entrar en servei a mitjans dels anys 90 i dona servei a les comarques del Baix Camp, l’Alt Camp, el Tarragonès i el Baix Penedès. Amb aquestes millores es podrà millorar el tractament de la matèria orgànica.