.

La jornada tindrà lloc dissabte, 16 d'agost, a les 7 de la tarda a l'Amfiteatre

La jornada tindrà lloc dissabte, 16 d'agost, a les 7 de la tarda a l'Amfiteatre

L’Assemblea Nacional Catalana organitza a Tarragona un gran acte per a ‘Enviar un missatge al món’ amb el desplegament d’un mural amb l’efígie del primer ministre d’Itàlia, Matteo Renzi. L’acte, organitzat per la regió 4 de l’Assemblea que inclou les comarques tarragonines del Tarragonés, Priorat, Alt i Baix Camp i Conca de Barberà, se celebrarà el proper dissabte, 16 d’agost, a l’amfiteatre romà de Tarragona

A les 7 de la tarda, s’obrirà l’accés al públic a les grades. Un equip de voluntaris ajudaran a situar al públic a les grades i repartirà les cartolines pel mosaic de la senyera. Mitja hora més tard es donarà entrada als timbals a l’Arena. Un cop situats al seu quart d’el∙lipsi, deixaran de tocar i el conductor de l’acte donarà la benvinguda.

Serà aleshores quan es desplegarà una lona sota el lema Ara és l’hora #sí+sí. El públic situat a les grades desplegarà un mosaic de la Senyera i durant el desplegament del Mosaic a les grades, l’Orfeó Reusenc interpretarà “ El Cant de la Senyera”. A un quart de 9 del vespre, es farà el segon parlament i s’interpel·larà directament el primer ministre italià, Matteo Renzi (un discurs que es farà tant en català com en italià). Seguidament, el conductor anunciarà el desplegament de la segona lona apel∙lant al líder mundial que s’ha assignat a Regió.

El Desplegament d’aquest segon mosaic es farà per sobre del primer i durant el desplegament del segon mosaic , l’Orfeó Reusenc interpretarà el Cant dels Ocells. L’acte acabarà poc després de les 9 del vespre, quan tornaran a sonar els timbals i des de la Plaça del Cardenal Arce de Ochotorena s’iniciarà la confecció d’una estelada amb foc (es tacta d’un ball de diables, el que es coneix com un grup de foc).