.

Jugadors i afició celebrant la classificació per al play-off damunt la gespa del camp de l’Alcoyano. Foto: Nàstic

El Nàstic ha sabut dominar els nervis i ha complert el primer objectiu de la temporada amb menys angoixes de les previstes. Només valia guanyar per entrar al play-off d’ascens amb plenes garanties i els granes ho han aconseguit aquesta tarda a El Collao del CD Alcoyano per 0-1. El gol de Pablo Fernández al minut 27 ha arribat en el moment més necessari, perquè des de feia tres minuts els tarragonins estaven fora de la lligueta per pujar a Segona Divisió fruit dels resultats. A més, la combinació de marcadors d’aquesta tarda de carrusel de fira i dades mòbils al telèfon ha tingut un premi afegit, perquè si el Nàstic entrava com a cinquè a l’última jornada de la fase regular n’ha acabat sortint com a quart. El canvi és important, perquè de cara a la primera eliminatòria a cada de gos que es jugarà a Galícia el rival no serà el Depor, sinó el Racing de Ferrol el proxim diumenge. El seu company de viatge com a cinquè serà finalment el Linares (ha passat per sobre del Sevilla Atlético per 1-3), després que el Sabadell hagi perdut a casa contra l’Algeciras (0-1) i s’hagi quedat a portes del play-off quan estava a tocar de la platja.

Resultats de la darrera jornada i classificació definitiva.

El play-off d’ascens se celebrarà a Galícia entre el dissabte 4 i l’11 de juny, a Riazor, Balaídos i A Malata (dependrà de les masses socials que moguin els equips classificats) i a partit únic. Les eliminatòries enfrontaran als segons de cadascun dels dos grups als cinquens i als tercers contra els quarts. A més, es premiarà la fase de la temporada regular: l’equip que millor lloc hagi obtingut superarà l’eliminatòria si el partit es manté en empat en finalitzar la pròrroga. Un apunt més. Si el Nàstic supera el Racing, s’haurà d’enfrontar en la final decisiva al guanyador de l’eliminatòria entre Villareal B i UD Logroñés. És a dir, tampoc es toparà amb un Depor que amenaça ser imparable perquè viatja per l’altra part del quadre. Capítol a part mereix Agné. Després de donar-lo per desnonat amb la derrota al camp del Sabadell, el tècnic ha sabut concentrar i motivar la plantilla per treure-li el màxim rendiment. Al Cèsar el que és del Cèsar. 12 punts de dotze possibles als darrers quatre encontres de lliga, amb mala maror de fons i escepticisme a l’ambient dignifiquen la seva feina.

Tothom sabia que la jornada seria una ruleta russa, i tots tenien almenys una bala a la recàmara. El Nàstic ha iniciat l’encontre concentrat, seriós, i conscient que jugava a un camp rival no tant per l’afició local, indiferent, sinó per un equip que podia sortir cara o creu conscient que no s’hi jugava res i unes dimensions del terreny de joc que obligaven a ser pragmàtics. Espectacle, poc, encara que els gairebé 400 nastiquers que estaven a la grada només volien una victòria pel civil o el criminal. I mentre sobre la gespa d’El Collao no passava res, de la resta de camps de batalla arribaven notícies inquietants. Al minut 24 el Nàstic sortia del play-off per culpa del gol de l’Atlético Baleares al camp del san Fernando. Els illencs passaven a la quarta posició i el Sabadell a la cinquena. Els tarragonins, amb els mateixos punts que tots ells, perdien la triple lligueta i baixaven a la sisena plaça.

L’angoixa s’ha acabat al minut 27. Una centrada de Robert Simon amb l’interior des de la frontal de l’àrea gran era interpretada a la perfecció per Pablo Fernández, amb un cop de cap creuat que servia per inaugurar el marcador i donar una alegria de les que poden valer un ascens. El gol permetia a més els homes de Raül Agné escalar fins a la quarta plaça i garantir-se un millor encreuament a la fase final de Galícia. Només tres minuts més tard, el gol del Linares al camp del Sevilla Atlético el convertia en el cinquè classificat, perjudicant en aquest nou gir de guió al Sabadell, incapaç de desencallar l’empat amb l’Algeciras en una Nova Creu Alta a petar. Amb la lligueta a la butxaca fins al moment, la groga a Bonilla (que comporta suspensió d’un partit) era l’única nota discordant. Fins al punt que ja no ha sortit a la represa, substituït per Nil, per evitar mals majors.

La segona meitat tenia un secret, que era el grau de conservadorisme dels granes. I malgrat algunes fases en les quals ha fet la sensació que feia la trinxera massa alta, Edgard i Nil han interpretat bé la necessitat de sortir de la cova i estirar l’equip. De fet, els locals ho han intentat durant alguns minuts, però després han deixat clar que no tenien qualitat per a més. L’únic que cal tenir en compte és que Pablo Fernández s’ha retirat del camp amb molèsties, el que podria ser una baixa sensible de cara al que ha de venir, que és ni més ni menys una Marea Grana que portarà l’Amparito Roca a terres celtes.

CD Alcoyano: Tomaz, Lillo (Dani Vega, minut 71), Primi, Raúl, Pablo Carbonell (Antón, minut 55), Imanol (Toni Abad, minut 71), Fran Miranda, Juli (Revert, minut 55), Andy, Juanan (Ángel López, minut 47), Gabarre

Banqueta: José Juan, Luis Castillo, Mourad, Antón, Dani Vega, Toni Abad, Ángel Lopez, Revert

Nàstic: Manu García, Pol Domingo (Albarrán, minut 79), Aythami, Quintanilla, Joan Oriol, Ribelles, Pedro del Campo, Robert Simon (Carbia, minut 68), Bonilla (Nil, descans), Pablo Fernández (Dani Romera, minut 62), Edgar Hernández (Elías, minut 79)

Banqueta: Gonzi, Venetikidis, Albarrán, Carbia, Elías, Dani Romera, Nil, Buyla, Karim, Montalvo

Gol: 0-1, Pablo Fernández (minut 27)

Targetes grogues: Bonilla, minut 34; Toni Abad (minut 72); Revert (minut 74)