TOTS 21

Imatge de la façana del nou edifici adossat a la llar d’infants que s’ha construït. Foto: Ajuntament

Les obres d’ampliació de la llar d’infants Sol i Vent de l’Hospitalet de l’Infant es troben en la seva fase final. A hores d’ara ja està construït el nou edifici adossat a l’existent, que permetrà reemplaçar els mòduls prefabricats on es presta el servei de menjador a l’alumnat del centre, i només falta per fer «alguns repassos i treballs de pintura i d’enjardinament», segons ha explicat el director de l’obra, l’arquitecte Juan Fernando Ródenas.

La previsió, així doncs, és que els nens i nenes de la llar puguin estrenar el nou menjador al setembre, a l’inici del nou curs escolar, tal com ha explicat l’alcalde, Alfons Garcia.

Els treballs d’ampliació de la llar d’infants han consistit en la construcció d’un nou cos adossat a l’existent per la façana sud-oest, amb una superfície d’uns 250 m2. Es tracta d’un edifici format per una planta baixa amb coberta plana, que consta de cuina office, menjador, zona de dormitoris, zona d’emmagatzematge i un bany. També s’ha inclòs un porxo perimetral com a espai intermedi amb l’exterior. .

En el disseny de l’edifici, s’han tingut en compte les necessitats que té una escola bressol per acollir el menjador i espais per dormir de grups d’infants de 0 a 3 anys. Per aquest motiu, també, com a aspectes generals, totes les portes i zones de pas disposaran de sistema anti-picadits; els vidres transparents estaran senyalitzats per evitar accidents; i el mobiliari estarà adaptat i serà accessible als nens i nenes.

«S’ha buscat, sobretot, el benestar dels infants i la màxima qualitat en els elements constructius; i també que el nou edifici tingui relació amb l’exterior i amb el fons visual de les muntanyes. Per això el nou edifici té grans finestrals i s’ha optat per materials com la fusta i el linòleum. Tot està adaptat, a més, a les proporcions dels nens i nenes», ha apuntat Ródenas.

Les obres van ser adjudicades a l’empresa Edifisa Enter SL, per un import de gairebé 363.000 euros. Per finançar-les, l’Ajuntament comptarà amb una subvenció de 101.105 euros de la Diputació de Tarragona, en el marc del Pla d’acció municipal 2019 (PAM); i amb una aportació econòmica del Ministerio para la Transición Ecológica de 190.468,75 euros, en concepte de projectes de desenvolupament local cofinanciables a realitzar l’any 2020, en virtut de l’establert a l’Ordre IET/458/2015, d’11 de març, per la qual es regulen les assignacions als municipis de l’entorn de les instal·lacions nuclears amb càrrec al Fondo para la financiación de las actividades del Plan General de Residuos Radiactivos.

Redacció