TOTS 21

La tempesta ha donat una treva a la jornada electoral d’avui. Malgrat que els col·legis electorals s’han obert a primera hora del matí la afluència de participació no ha començat ben bé fins les 13h. Tarragona 21 ha estat parlant amb votants d’a

Els més matiners d’unes eleccions decisives

Des de primera hora del matí els col·legis electorals s’han preparat per una jornada intensiva. Els membres de les meses han coincidit en que aquestes són unes eleccions especials però han destacat que en les dues hores que portaven oberts els col·legis no s’havi percebut una afluència massiva. Un dels membres del col·legi electoral de Pere Martell ha destacat que fins al moment s’havia compatibilitzat un vot per minut.

El Manel, un home de mitjana edat, ha estat dels més matiners i ha explicat a Tarragona 21 que quan ha sortit a esmorzar s’ha passat pel col·legi però aquest encara estava tancat. Després de comprar el diari i anar a fer una volta ha tornat per complir amb el seu dret i el seu deure com a ciutadà, explica.

Menys convençuda s’ha mostrat la Pola, una dona entrada en anys però decidida i amb molt de caràcter. Ha expressat que ella exerceix el seu dret a vot però confessa que no confia en la política ni en el paper que juguen els polítics.

Adrià i Meritxell, una parella jove de la demarcació de Tarragona, també s’han llevat d’hora per votar. Adrià ha de votar al CEIP de Sant Pere i Sant Pau i Meritxell votarà més tard amb la seva família al pobe on està censada. Tots dos coincideixen en dir que fa temps que tenen decidit el seu vot. Meritxell apunta que en aquestes eleccions «ens hi juguem el dret a decidir».

Molts tenien el vot pensat de fa temps

En general la gran majoria de l’electorat sembla tenir clar que aquestes són unes eleccions rellevants pel futur de Catalunya i la majoria dels participants amb els que hem parlat han reconegut que ja fa temps que tenien el vot decidit.

La Isabel explica que «sempre vota al mateix col·legi i a cap de les eleccions on ha participat ha trobat cues tan llargues com les d’avui».

Pau ha acompanyat als seus pares i a les seves avies a votar perquè «aquesta és una cita excepcional» pel futur de Catalunya. El jove explica que per tan sols 10 dies no pot participar en la votació però reconeix que si les eleccions s’haguessin celebrat més tard tindria molt clar quina papereta deixaria a les urnes.

La Pilar és una dona gran i ha acudit al col·legi electoral acompanyada del seu marit. Camina lentament cap a la porta de sortida després de dipositar el seu vot. «Confio en que els resultats serveixen per millorar» de cara a la propera legislatura del Govern de la Generalitat. DSC_0562

La Sara i l’Enric són una parella jove i expliquen que «ara és el moment per votar a les persones que ens representen, deixant de banda a partits polítics». També reconeixen que «la sobirania ha tret importància als programes de govern» al llarg de les eleccions però reconeixen que fa temps que tenen escollit el seu vot.

L’Anna diu que fa temps «té molt clar que votarà» i es mostra confiada en que a partir del dia 28 de setembre hi haurà un gran canvi al país. Acompanyada de la seva mare i la seva filla totes tres conformen generacions ben diferents però coincideixen en dir que hi haurà una gran participació «tot i que hi ha moltes opinions diferents»