.

.

TOTS 21

L’alcaldessa en funcions, Montserrat Vilella, amb la consellera Alba Vergés al CAP Sant Pere. Foto: Ajuntament

El Comitè d’Emergències de l’Ajuntament de Reus s’ha reunit aquest divendres, 21 d’agost per analitzar les mesures anunciades per la consellera de Salut per a la pandèmia, i per adoptar mesures complementàries en l’àmbit de la competència municipal per contribuir a reduir el risc de rebrot a Reus.

Presidit per l’alcaldessa en funcions Montserrat Vilella (l’alcalde, Carles Pellicer, està de vacances), el comitè ha coincidit en valorar que les mesures del departament de Salut s’addiuen a la situació epidemiològica a la ciutat, i que van dirigides a la prevenció en aquells focus que s’han identificat com de major risc de rebrot.

A l’espera que l’evolució de la situació recomani prendre noves mesures, el comitè ha acordat un primer paquet d’accions complementàries a la resolució del departament de Salut. Aquestes mesures tindran una vigència provisional de 15 dies a partir de la publicació de la resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Són:

  • Tancament dels parcs municipals.
  • Tancament de les instal·lacions esportives municipals a l’aire lliure
  • Tancament de les zones de jocs infantils.
  • Reforç de la desinfecció de la via pública en el conjunt de la ciutat, començant pels barris en els quals s’han iniciat els cribratges amb PCR.

El comitè s’ha fet seves les mesures anunciades per la consellera de Salut —que entraran en vigor en el moment de la publicació de la resolució al DOGC—, en tant que parteixen de l’anàlisi compartit de la situació epidemiològica a la ciutat; i d’una estratègia conjunta d’acció comunitària. Les mesures específiques anunciades són:

  • Demanar a la ciutadania de Reus redueixi al màxim l’activitat social.
  • Prohibició de trobades i reunions de més de 10 persones, tant en l’àmbit privat com el públic.
  • Reduir un 33% els aforaments en les cerimònies i serveis religiosos
  • Reduir al 50% l’aforament dels establiments d’hosteleria, tant a l’interior com a l’exterior.
  • Eliminar els consums en barra, sempre s’han de realitzar a la taula i limitar els aforaments tant a l’interior com a l’exterior un 50%.
  • Limitació de l’aforament de les activitats culturals i esportives al 50%, d’acord als plans treballats en l’àmbit del Procicat.

Reunió amb el sector econòmic

L’alcaldessa en funcions, Montserrat Vilella, ha mantingut la tarda d’aquest divendres, 21 d’agost una reunió amb representrants del sector econòmic de la ciutat per explicar-los les noves mesures adoptades pel departament de Salut i les mesures complementàries de l’Ajuntament per reduir el risc de rebrot a Reus. A la reunió també hi ha assistit la regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez; i la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles.

Redacció