.

.

TOTS 21

Fèlix Alonso, al centre de la imatge

El Consorci del Transport Públic del Camp de Tarragona integrat per la Generalitat, els ajuntaments de Tarragona, Reus, Valls, Cambrils, Salou i Vila-seca, i els Consells Comarcals de l’Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès van aprovar per unanimitat, el passat 20 de desembre, les noves tarifes que regularan els bitllets del 2014. Dins d’aquestes noves tarifes apareix una especificació que diu que durant el període estival comprès entre el 21 de juny i l’11 de setembre del 2014, en els serveis urbans i interurbans amb origen, destí o trànsit pels municipis costaners únicament es podran validar els títols T-MES, T-50/30, T-FM/FN 70/90 i T-12.

Segons l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ”aquesta mesura és una decisió provinciana que, en un suposat interès recaptador, l’únic que fa és penalitzar als ciutadans d’aquestes poblacions”. “Altafulla no està representada en el Consorci, perquè nosaltres ens manifestem contraris a prendre aquesta mesura que el que fa és desmotivar l’ús del transport col·lectiu, fomentat l’ús del vehicle privat amb l’increment del cost que això suposa pel medi ambient, per la seguretat vial, per la mobilitat i pel consum de combustibles fòssils que, finalment, sumen molt més del que es pretén recaptar”, ha afegit.

L’alcalde altafullenc ha explicat que “fa la sensació que encara perduren aquelles males costums de carregar cap als turistes un sobrepreu, que el que crea, és una imatge negativa del territori i que, en aquest cas, perjudica també als ciutadans que utilitzen el transport col·lectiu per anar a la feina o, per què no, per oci”. “Algú s’imagina que a Barcelona, Madrid, París o Londres durant l’estiu no es poguessin utilitzar les targetes de 10 viatges? És evident que aquests Consorcis necessiten aire nou que, com a mínim, discuteixin sobre aquestes i altres decisions sense mirar-se el melic, i per gent usuària i no observadors que, per molt bon olfacte polític que tinguin per altres qüestions, en temes de mobilitat compartida han demostrat una i altra vegada el seu desconeixement”, ha sentenciat.