.

.

TOTS 21

El tinent d'alcalde d'Hisenda, Pau Pérez

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha encarregat al departament d’Intervenció un estudi perquè el consistori pugui pagar a 30 dies els proveïdors. Actualment, la mitja aproximada de pagament, segons ha assegurat el consistori a Tarragona21, és de 60 dies, el doble del que hauria de ser.

Intervenció, de fet, ja ha emès un primer esborrany, del qual es conclou que serà necessari variar el sistema de pagament, és a dir, el circuit tècnic que se segueix per fer-ho. També serà necessari emprar les noves tecnologies per conseguir més agilitat, però també -i això ho recalca l’esborrany- caldrà previsiblement més personal per fer les tasques. Un altre factor amb què es compta per limitar el temps d’espera serà reduir el nombre de conselleries (regidories) que disposin de firma per fer els  pagaments.

L’Ajuntament farà front enguany a uns 140 milions d’euros en pagament de factures. Segons ha indicat el tinent d’alcalde d’Hisensa, Pau Pérez, l’endarreriment “ve motivat per problemes administratius, i no pas per problemes de tresoreria”. És a dir, l’argument plenamet extès entre les empreses i els professionals segons el qual els ajuntaments paguen tard per dificultats econòmiques pròpies derivades de la crisi no és tal, almenys en el cas del de Tarragona, sinó per la dificultat d’organització administrativa, segons el tinent d’alcalde d’Hisenda.

“La situació és pitjor del que voldríem. Hem recuperat terminis, però no estem contents amb els actuals”, ha dit Pau Pérez.

Del que es tracta és de reduir el temps intern que perd la pròpia administració municipal. La tramitació, la justificació del pagament de factures i la seva fiscalització fan que tot s’allargui més. Això és el que es vol limitar. Un segon problema és l’endarreriment del pagament a què la Generalitat sotmet el consistori, però aquí poc pot fer l’Ajuntament.

J. Garcia