.

Daniel Masagué (CiU)

Torredembarra afronta un buit de govern. La renúncia del fins ara alcalde Daniel Masagué es donava per feta fins aquest dilluns a la nit des de la majoria de sectors, com també des del propi partit, després de la compareixença del secretari d’organització de CDC, Josep Rull, en què explicava que la federació havia acceptat la renúncia al càrrec de Masagué. Ara, no sembla estar tant clar quan encara no hi ha constancia de que el batlle hagi dimitit i algunes fonts apuntin a que no vol fer-ho mentre estigui a la presó, tal com avançava ahir Tarragona21.

En aquest escenari, el municipi encara unes hores crucials per a la confecció d’un govern de transició fins a les properes municipals. Un govern en el qual, d’entrada, la federació de CiU a nivell nacional ja ha anunciat que no en reclamarà l’alcaldia. Si bé l’alcaldessa accidental, Francisca Felguera, també ha renunciat a les seves funcions, el secretari municipal hauria explicat en converses informals que la dimissió no es podrà fer efectiva fins que no delegui les competències en algú altre. Un fet que presumiblement es produirà en una pròxima sessió extraordinària del ple, encara pendent de convocar.

En converses amb les formacions a l’oposició, el secretari municipal hauria definit la situació al consistori de ‘caos’. En aquest punt, l’oposició han detallat que les úniques converses que mantindran amb CiU seran per assolir la “governabilitat” i el “diàleg amb totes les formacions per tenir onze mesos de normalitat”.

Dubtes sobre la dimissió de l’alcalde

Malgrat la compareixença del secretari d’organització de CDC, fonts properes a l’alcalde posen en dubte la dimissió de Masagué. Tant és així que ni el partit, ni l’oposició ni el secretari, tenen constància que s’hagi entrat a registre la dimissió de Masagué.  Les mateixes fonts properes a Masagué, fins i tot, posen en dubte que l’alcalde vulgui dimitir i menys encara que ho faci en les properes hores.

Primer de tot, perquè Masagué encara es troba empresonat a Can Brians. Dimitir ara s’entendria, per algunes veus com l’acceptació de culpa –un fet que, òbviament, Masagué no està disposat a assumir. I, fins i tot, algunes veus apunten que Masagué “té ganes de parlar” per defensar-se dels presumptes delictes que se li imputen. El proper pas de Masagué, això sí, dependrà del temps que li quedi a presó.

CiU a nivell nacional dóna per feta la dimissió

Convergència Democràtica havia decidit acceptar la renúncia que en teoria hauria presentat Daniel Masagué com a alcalde de Torredembarra, regidor del municipi i diputat provincial de la Diputació de Tarragona. El secretari d’Organització del partit, Josep Rull, explicava que Masagué va posar tots els seus càrrecs a disposició de CDC per poder-se defensar millor dels delictes que se li imputen i per facilitar la governabilitat del municipi. Rull ha assegurat que en les negociacions per formar un nou equip de govern, CiU anirà sense condicions, no reclamarà l’alcaldia, i si cal, es quedarà a l’oposició. “Si facilitar les coses vol dir que hi siguem a dins, estarem a dins, si vol dir que ens quedem fora, ens quedarem fora”, ha subratllat.

Aquest dilluns, fonts de CiU a nivell nacional comenten a Tarragona21 que el fet que no hi hagi constància ni registre de la renúncia de Masagué no significa que no l’hagi fet o no pretengui fer-ho sinó que tot requereix d’un procediment i cal tenir en compte les dificultats d’estar a la presó, del mateix mode que l’actual alcaldessa accidental Paqui Felguera en voler-ho fer no podrà fins algú altre assumeixi el càrrec.

L’alcaldessa accidental també vol renunciar

Més novetats: “Amb la voluntat de fer viable la governabilitat del municipi”, l’alcaldessa accidental, Francisca Felguera, ha renunciat a les seves competències de govern a l’Ajuntament de Torredembarra, de la mateixa manera que ho han fet formalment aquest migdia els seus companys de grup municipal: Santiago Ardèvol, Elia Rodríguez, Pere Font i Rosa Maria Guasch. És a dir, Felguera deixa de ser alcaldesa accidental. Tots ells segueixen sent regidors.

Els quatre regidors de CiU, tres de CDC i un d’UDC, surten del govern municipal mantenint l’acta i CiU no reclamarà l’alcaldia en les negociacions que ara s’obrin per formar un nou govern.

Masagué es troba empresonat a Can Brians després que la Guàrdia Civil entrés a l’Ajuntament i procedís a la detenció de sis regidors en una operació de presumpta corrupció relacionada en temes urbanístics i contractuals.

JM. Salvat / Redacció