.

L'alcalde, al centre, junt a representants de l'operadora, tècnics d'obra i del consistori.

L'alcalde, al centre, junt a representants de l'operadora, tècnics d'obra i del consistori.

L’arribada d’un nou hipermercat de Mercadona a Creixell, tal i com ha avançat Tarragona21, ha despertat les crítiques per part del Partit Popular contra l’equip de govern. El portaveu del grup municipal del PP, Teo Fuster, assegura que “s’ha evidenciat que l’equip de govern de Creixell ha retardat la construcció del mercat municipal per motius electoralistes, tal i com vam denunciar fa unes setmanes”, i ha recordat que “l’actual equip de govern, que ara treu pit amb el projecte, va votar en contra de la concessió definitiva del projecte en dues ocasions”.

Davant aquestes acusacions, l’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, ha explicat la seva versió dels fets a Tarragona21: “En el seu moment, amb el govern del PP i davant la poca informació que es va facilitar, davant que el mateix secretari ens va fer votar un punt en el ple en el qual a ell se l’eximia de tota responsabilitat en el projecte perquè els tècnics que s’havien anat a buscar eren externs i quan el PP ha generat 12 milions d’euros de deute, no ens en refiàvem de res”. Per tot plegat, segueix Llopart, “és lògic que davant d’una situació en que entenem que es pugui incomplir la legalitat i no s’estaven fent les coses correctament, votéssim que no”.

El PP titlla l’anunci de l’hipermercat d”electoralista’

Aquest dilluns es coneixia que les obres pel nou hipermercat s’iniciaran la setmana vinent. Segons Fuster, l’anunci del govern només fa que “mentir i manipular sistemàticament la informació” i ha subratllat  que “durant la passada legislatura, amb nosaltres al govern, es va deixar enllestida la construcció del mercat, amb l’únic impediment per iniciar les obres de la variació de la llei de centres comercials per part de la Generalitat, que es va solucionar el desembre del 2011”.

Aquest fet ha estat desmentit pel propi alcalde. Segons el relat de Llopart, sota el mandat del PP “només hi havia un document on l’ajuntament aprobava una concessó i una fotografia virtual”. El batlle ha anat més enllà i ha recordat que, durant la legislatura dels populars, es van posar sobre la taula tres projectes: “Un ha acabat a fiscalia per uns avals falsificats; el segon projecte era un gran parc temàtic que havien de venir uns americans a fer una gran inversió a Creixell amb 120 llocs de treball. Jo encara els espero. I l’últim era un plec de clàusules per a la construcció d’un mercat de 800 metres quadrats i que a més hi havia d’anar una gasolinera”.

És cert, doncs, que l’operació per facilitar l’arribada d’un hipermercat es va començar sota el mandat popular. Ara bé, aleshores l’opció era l’arribada de la marca BonPreu, i incloïa una gasolinera. “No hi havia cap planificació en el pla parcial; no hi havia tampoc cap contacte sobre com s’havia de portar el contracte de serveis (aigua, llum, ni clavegueram), ni cap informe d’urbanisme”, descriu Llopart.

A partir d’aquí, el calendari seguit per l’equip de govern ha estat per adaptar els tràmits administratius i de llicències. En concret, explica Llopart, “hem pagat quasi 9.000 euros perquè redactessin la separació del pla parcial”. I és que, per garantir l’arribada de Mercadona, calia primer urbanitzar l’espai. Amb l’horitzó d’obrir el nou hipermercat durant la primavera del 2015, el PP resol que el calendari de l’equip de govern és “electoralista” i l’acusa d’haver “perdut 3 anys”.