TOTS 21

Imatge de la part de l’església esfondrada. Foto: ACN

L’Arquebisbat de Tarragona durà a terme en els propers dies les tasques de desenrunament i d’habilitació d’una coberta provisional a l’església de Sant Feliu Màrtir de Constantí, després de l’esfondrament aquest dilluns de part del sostre del temple. L’alcalde del municipi, Oscar Sánchez, ha explicat a Constantí Ràdio que ahir va mantenir una reunió amb el delegat de Patrimoni Artístic de l’Arquebisbat i amb diversos tècnics, i assegura que ja estan avaluant els danys ocasionats.

Sánchez ha explicat que el primer pas serà desenrunar i habilitar una coberta provisional per protegir l’església de les inclemències del temps i de possibles nous riscos. Segons l’alcalde, les tasques de desenrunament es faran en els propers dies amb una grua de gran tonatge des de la plaça del Castell. Un cop s’hagi desenrunat i s’hagi instal·lat una coberta provisional, l’Arquebisbat de Tarragona procedirà a retirar el patrimoni artístic i religiós que hi ha a l’interior del temple. El següent pas serà dur a terme el projecte de reparació que decideixi executar l’Arquebisbat.

Des de l’Ajuntament, l’alcalde ha reiterat la voluntat de seguir a disposició de l’Arquebisbat de Tarragona. Oscar Sánchez assegura que ha ofert els mitjans de brigada de què disposa el consistori i també algun magatzem on guardar el patrimoni artístic i religiós.

Recordem que l’Església es troba tancada al culte des del mes de març de 2016. Els moviments estructurals de l’edifici van provocar esquerdes a la planta i l’església no ofereix garanties de seguretat als feligresos, un fet que va portar l’Arquebisbat de Tarragona a prendre la decisió. El rector de la Parròquia de Sant Feliu màrtir de Constantí, mossèn Antoni Pérez de Mendiguren, en declaracions al programa Connecti.cat, ha assegurat que esperen que no es produeixin més moviments i es pugui solucionar definitivament el problema de l’església.