.

Foto: D’esquerra a dreta, Sebastià Cabré, Josep Félix Ballesteros, Núria i Montse Yago Allué.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, -acompanyat pel regidor d’Hisenda, Pau Pérez, ha apadrinat aquest matí la presentació de la nova cervesa artesana de Tarragona, batejada amb la marca Twins. “En primer lloc, per no donar lloc a malentesos, vull subratllar que recomano un consum responsable i saludable, i si és d’un producte artesà de qualitat com aquest, doncs millor, perquè ningú tingui la temptació de dir que l’alcalde fomenta les begudes alcohòliques “, ha manifestat Ballesteros.

L’alcalde ha valorat les sinergies entre “gent jove, de Tarragona, amb ganes d’emprendre i un grup sòlid de llarga trajectòria com Tòtem”. “Que millor marc -ha reflexionat- que les festes de Santa Tecla per donar la benvinguda a un projecte excel·lent que ens fa treure l’orgull tarragoní; aquesta cervesa és per provar-la, gaudir-la saludablement i defensar-la com una cosa nostre “.

Twins és un projecte comú nascut fa aproximadament mig any entre el Grup Tòtem i les germanes Núria i Montse Yago Allué, que es llancen a crear la seva primera marca pròpia de cerveses després de l’experiència acumulada durant el seu pas per Rosita, una de les marques artesanals de referència a Tarragona. La producció inicial, que es comercialitzarà principalment en l’Original -la festa d’obertura al públic també tindrà lloc aquesta tarda a les 21 hores- és de 4.000 litres mensuals. En breu es presentaran nous punts de venda.

Sebastià Cabré, en representació de Grup Tòtem, ha descrit Twins com un exemple de fusió “entre l’experiència i l’emprenedoria” i entre la nit -el punt fort de Tótem- i el dia: “Twins aspira realment a convertir-se en una experiència turística que pivota sobre el món de les cerveses artesanes, i que en el cas del Original ens permet oferir un centenar de marques catalanes “. “És també -ha explicat- un gir en el model de negoci cap a fórmules d’èxit molt implantades a Europa central o Estats Units, que ens permeten explorar una cosa tan incipient a Tarragona com el mercat de les cerveses artesanals”.

La posada de llarg ha tingut lloc al nou brewpub Original (carrer Lleida, 17-19, al costat del Xamfrà del Fòrum), que neix amb un concepte de gastroteca i que tindrà la cervesa Twins com una de les seves principals senyes d’identitat. Els convidats a l’acte de presentació han pogut degustar els quatre tipus de Twins que inicialment es van a comercialitzar i que han adoptat noms llatins (Tempus Fugit i In Solem, les dues més lleugeres, i Carpe Diem i Insomnium, les dues amb més cos) en homenatge a la Tàrraco romana ia la proximitat del pub Original al Fòrum de la Colònia. Com a producte més innovador de la gamma, Insomnium és una cervesa negra amb cafè en lloc dels clàssics tocs de regalèssia.