.

Imatge virtual de la remodelació del Mercat Central, d'Espimsa

L’Ajuntament ha aconseguit vendre una nau situada al costat del tanatori, i que havia estat utilitzada per la Brigada Municipal, per un total de 720.000 euros. La venda de patrimoni és justament una aposta necessària del consistori per poder acometre inversions, tal i com ha reiterat diverses vegades el tinent d’alcalde d’Hisenda, Pau Pérez.

Amb la venda de la nau, es destinaran 500.000 euros a l’empresa municipal Espimsa, empresa a la que se li injectaran dos milions d’euros més abans que acabi l’any, segons ha pogut saber Tarragona21. L’Ajuntament li deu tres milions d’euros a Espimsa, i enguany en liquidarà dos.

El milió pendent restarà a expenses de l’adjudicació del supermercat associat a la reforma del Mercat Central, que podria produir-se l’any vinent. El gruix de les necessitats d’Espimsa vénen derivats de la costosa reforma del Mercat Central.

Es tracta de reequilibrar la situació econòmica de les empreses municipals, que han viscut un procés d’unió en una Agrupació d’Interès Econòmic (AIE).

La venda de la nau es produeix després que anteriorment el seu intent de venda hagués restat desert. Ara, a partir d’un procés negociat, s’ha pogut fer la venda. La setmana que ve es preveu que es registri l’escriptura.

Altres solars o finques que l’Ajuntament té a la venda i no surten són la zona del Passeig de les Palmeres, els pisos del Teatre Metropol o algun solar a les Gavarres. Entre les inversions pendents d’executar, parcialment associades a la venda de patrimoni, hi ha les obres a la seu dels Xiquets del Serrallo, obres a carrers de la Part Baixa, la plaça de l’església de Bonavista o la plaça de les Amèriques a Sant Pere i Sant Pau.

J. Garcia