.

.

TOTS 21

Un moment de la tensió viscuda a la concentració. Foto: TAC12

L’Ajuntament de Torredembarra manté la crida a la tranquil·litat després del cap de setmana en què s’han viscut alguns moments de tensió divendres al vespre i diumenge en la concentració antifeixista, però que no han desembocat en cap acció violenta com les viscudes la nit de dijous passat.

“Cal desvincular fermament la delinqüència a l’entorn de l’habitatge del carrer de les Mimoses amb el centre d’acompanyament de menors. Són persones diferents, sense cap connexió, més enllà que alguns poden coincidir en la nacionalitat. Els menors agredits dijous a la nit no tenen relació amb els fets delictius protagonitzats per joves majors d’edat que vivien en l’esmentat carrer”, afirmen des del consistori en un comunicat.

“També cal assenyalar -afegeix- que cap dels vídeos que s’han pogut veure a les xarxes socials corresponen a menors vinculats amb el centre de Torredembarra”.

La nota de prmsa afegeix que “una altra qüestió que cal desmentir és que l’Ajuntament de Torredembarra rebi cap aportació econòmica de la Generalitat (administració titular del centre de menors) per la ubicació de l’equipament al municipi ni que hagi acordat amb cap administració acollir el centre a Torredembarra”.

L’Ajuntament “entén i comparteix la frustració de veïns i veïnes en veure com les solucions a problemes de delinqüència són lentes i dificultoses, malgrat les nombroses detencions i altres actuacions que han dut a terme la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. En cap moment, s’ha de criminalitzar els veïns i veïnes convocants de la concentració de dijous, que van mostrar un malestar totalment legítim per la problemàtica delinqüencial. El que sí cal condemnar és aquelles persones que, tot i ser una minoria i bona part no viure a Torredembarra fan molt de soroll, aprofiten les queixes veïnals per protagonitzar fets violents i xenòfobs”, conclou el comunicat.

Redacció