.

.

TOTS 21

Aquest dissabte es llegirà un manifest en contra de la pena de mort

Aquest dissabte es llegirà un manifest en contra de la pena de mort

L’Ajuntament s’adhereix a les activitats de la xarxa “Ciutats per la Vida/Ciutats contra la Pena de Mort”, promogudes promogudes cada 30 de novembre per Amnistia Internacional en record de la primera abolició de la pena capital al Gran Ducat de la Toscana el 1786.

Demà dissabte, a les 18 h, a la porta de l’Ajuntament de Tarragona, tindrà lloc la lectura del manifest contra la pena de mort, a càrrec del conseller de Cooperació, Hermán Pinedo, i de Pili Camarasa, neboda de la senyora Elisa Cardona, executada pel règim franquista el 22 d’abril de 1939 a la Muntanya de l’Oliva de la ciutat. Posteriorment, al vespre, s’il·luminaran de color plau la façana del Palau Municipal i la Torre dels Vents.

Tal com es recull a l’informe mundial sobre la pena de mort d’Amnistia Internacional, almenys 690 persones van ser executades l’any 2018 en 20 països. Es tracta d’una reducció del 31% respecte al 2017 i és la xifra més baixa enregistrada per Amnistia Internacional en la última dècada. Tanmateix nombrosos països segueixen posant en pràctica la pena de mort sense restriccions i actualment, almenys 19.336 persones estan condemnades a la pena capital.