L’Ajuntament de Tarragona, a través de la Unitat Tècnica de Polítiques d’Igualtat, ha encetat una sèrie de sessions de treball amb sindicats, empreses privades del territori i organismes municipals per tal de recollir propostes de mesures de prevenció dels comportaments sexistes a l’entorn laboral. Les quatre sessions programades tindran una doble vessant d’anàlisi i de proposta, i permetran elaborar una diagnosi inicial sobre l’abast i incidència dels comportaments sexistes a la feina.
Amb aquesta iniciativa es pretén aprofundir en les necessitats concretes del teixit sindical i empresarial a l’hora d’implementar mesures preventives eficients. La consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos, ha assenyalat que “la participació dels sindicats, de les empreses del territori i dels organismes municipals ens ajudarà a identificar quines bones pràctiques s’han de promoure com a eina efectiva contra la discriminació per raó de gènere, l’assetjament sexual i el masclisme”. I ha afegit que la col·laboració sindical i empresarial en aquestes trobades serà molt valuosa de cara a “dissenyar noves i millors estratègies per a la prevenció del sexisme i per a la promoció de la igualtat entre dones i homes”.
Aquestes sessions de treball són la primera actuació d’una nova fase de desenvolupament de la campanya Respecta’m engegada a l’estiu del 2016 abans de l’inici de les festes locals de sant Magí i de santa Tecla. La primera fase es va centrar a la prevenció i intervenció sobre les conductes sexistes en l’espai públic i en el marc de l’oci nocturn i festiu. Respecta’m també està incidint a l’àmbit educatiu promovent el comportament respectuós, igualitari i no sexista en les relacions socials amb actuacions de sensibilització en vuit instituts d’educació secundària de Tarragona. A més a més, actualment està en marxa el programa Max in Love d’educació preventiva i sexual per a joves mitjançant tallers teatrals participatius per a joves entre 13 i 17 anys.
Per a Ana Santos “moltes de les accions per promoure la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i superar comportaments discriminatoris requereixen un abordatge transversal i integral, i això és especialment cert a l’hora de desfermar projectes que volen incidir globalment en les condicions ambientals i educatives de tota la ciutadania, que empenyi a l’eradicació de comportaments sexistes i amb voluntat d’impacte a l’espai públic”.
Equip de redacció