.

Ple de l'hospitalet de l'Infant. Foto: Cedida

Ple de l’hospitalet de l’Infant. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant instarà al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a obrir el Centre d’Assistència Primària (CAP) de l’Hospitalet de l’Infant durant tot l’any de forma ininterrompuda i traslladarà aquesta petició a la Conselleria de Salut, a la seva Direcció Territorial del Camp de Tarragona i a tots els grups polítics del Parlament de Catalunya. És el que ha acordat aquest divendres 29 d’abril el Ple de l’Ajuntament, amb l’aprovació de la moció que han consensuat tots els grups polítics municipals (PSC, FIC, CiU, ERC i PP).

Amb l’aprovació d’aquesta moció enguany, coincidint amb el canvi de Govern i de director territorial, el consistori ha demanat, una vegada més, al govern català que reconsideri la mesura presa l’estiu de 2011, quan va suprimir el servei nocturn al CAP. Des d’aleshores, l’Ajuntament ha assumit cada estiu el cost de l’obertura parcial del centre (de les 21 a les 24 hores, durant els períodes estivals de 2011, 2012, 2013, 2014 i 2015).

En aquest sentit, des de l’Ajuntament s’argumenta que el CAP de l’Hospitalet de l’Infant “dóna servei a una població empadronada de més de 6.000 habitants i la seva àrea d’influència, que s’estén per diferents urbanitzacions pertanyents a altres municipis limítrofs, com ara Miami-Platja i Pratdip” i que aquesta població “es troba repartida en diferents nuclis de població, alguns dels quals, com per exemple Vandellòs i l’Almadrava, a més de 25 km de l’hospital lleuger de Cambrils”.

Altres arguments esgrimits pel consistori són que el terme municipal “té una superfície superior als 100 km2 per on transcorren totes infraestructures de transport terrestre (AP-7, A-7, N-340, línia fèrria Tarragona-Tortosa, corredor del Mediterrani) i un ampli nombre de serveis bàsics, que sovint presenten circumstàncies que fan necessària la disponibilitat d’aquest servei”; que “el municipi es troba afectat en zona 1 pel Pla d’emergència nuclear” i que a l’estiu, amb l’arribada d’un gran nombre d’estiuejants i turistes, la població es multiplica per quatre”.

Altres acords destacats

A la sessió plenària d’aquest divendres 29 d’abril s’ha aprovat, igualment, una moció per a uns pressupostos participatius, que han presentat també conjuntament tots els grups polítics municipals (PSC, FIC, CiU, ERC i PP) . D’aquesta manera, s’ha acordat “crear una comissió, composta per representants de tots els grups polítics, per elaborar un reglament que començarà a aplicar-se al pressupost municipal de 2017. Aquest reglament establirà la mesura, objectius i àrees en què es podran proposar projectes i les eines útils del procés”.

Al Reglament s’hi incorporarà un òrgan que supervisarà el procés participatiu (un ciutadà-un vot) i que farà un seguiment dels projectes aprovats en exercicis anteriors. L’Ajuntament s’ha compromès, així mateix, a destinar en el pressupost municipal de 2017 i en els successius una partida pressupostària per als projectes que surtin elegits del procés de participació.

D’altra banda, el Ple de l’Ajuntament ha aprovat inicialment el projecte d’accessos de vianants al riu Llastres a l’Hospitalet de l’Infant, amb els vots a favor de tots els grups polítics municipals.

Aquest projecte preveu, exactament, l’execució de dos accessos per a vianants a la llera del riu: un a l’altura de la rotonda dels carrers Montsià, Llapassà i Baix Camp; i un altre, a la part alta del carrer Llapassà, just aigües avall del pont del ferrocarril.

Ambdós accessos es faran amb escales de fusta, amb elements de subjecció d’acer inoxidable i fonamentació per daus de formigó i comptaran amb enllumenat per balises encastades al paviment.

També s’ha aprovat inicialment per unanimitat el plec de clàusules econòmicoadministratives que regirà l’adjudicació de les obres d’enderroc de Cal Guirro i d’ampliació de la Plaça Drs. Gil-Vernet de Vandellòs. Segons es preveu, aquestes obres començaran després de l’estiu.