.

Imatge d’arxiu del portal del Roser. Foto: Tarragona21

L’Ajuntament de Tarragona vol  tirar endavant un projecte d’obres per la restauració de la Muralla en el tram de la baixada del Roser, en aplicació de l’1% cultural i amb una dotació de 140.000€ per part de l’Ajuntament. Així doncs, tal i com es va anunciar al desembre de 2019, es reactivaria el nou Pla Director de la muralla, començant per aquest tram.

La Comissió municipal de Presidència de l’Ajuntament de Tarragona, que s’ha celebrat avui dimarts 19 de maig, s’ha informat als membres assistents, la voluntat de l’Ajuntament.

El conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, es mostra satisfet per com s’han desenvolupat els acords amb la Generalitat. Apunta que “recuperem un projecte que per diferents qüestions estava paralitzat des de feia anys” i així mateix destaca que “iniciem una sèrie d’actuacions que ens permetran conservar el tram de muralla de la Baixada del Roser, així com recuperar l’accés i les visites a un sector del pas de ronda”.

L’Ajuntament proposa fer un estudi paisatgístic sibre la Budellera

D’altra banda, el president de la Comissió de la Presidència, Pau Ricomà i el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, han informat avui als membres assistents a la reunió de la intenció de fer un estudi paisatgístic històric sobre la Budellera, en col·laboració amb l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) per tal de fer-ne un anàlisi territorial i un estudi sobre els valors paisatgístics com els camins antics i altres elements de caràcter patrimonial.

El projecte contemplarà una anàlisi cartogràfica; una anàlisi arqueomorfològica i un estudi de les formes històriques del paisatge; treball de camp analitzant diversos conceptes; un anàlisi de mostres; una documentació històrica i recerca documental i l’elaboració d’un informe final que contempli un estudi integral i caracterització del paisatge cultural, una infografia, l’avaluació patrimonial i paisatgística i una sèrie de propostes d’actuació.

El conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, apunta que “l’objectiu és realitzar un anàlisi en profunditat del paisatge històric d’aquest espai, quelcom que volem que sigui la primera pedra d’una sèrie d’estudis sobre la nostra ciutat i la seva història”, ja que “ens permetrà conèixer millor el passat diacrònic del nostre entorn”.

Redacció