.

.

TOTS 21

La presidenta de l'EMT, Begoña Floria, en la roda de premsa d'avui. Foto: Tarragona21.cat

La presidenta de l’EMT, Begoña Floria, en la roda de premsa d’avui. Foto: Tarragona21.cat

La presidenta de l’Empresa Municipal de Transports de Tarragona, Begoña Floria, ha informat al Consell d’Administració reunit avui amb caràcter d’urgència que l’empresa ofereix a Fiscalia una compareixença voluntària als efectes de portar tota la documentació que sigui requerida.

Així mateix, Floria ha informat que s’obrirà “de forma immediata” un expedient d’investigació amb un instructor extern a l’EMT per auditar la justificació i motivació de les despeses de la targeta de crèdit de l’exgerent, Mario Cortés.

La presidenta de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona i portaveu del govern havia convocat d’urgència el consell d’administració de l’empresa aquesta mateixa tarda per aclarir les despeses presumptament irregulars carregades a la targeta de l’exgerent, Mario Gómez, després que el grup municipal de Ciutadans hagi posat el cas en mans de la Fiscalia.

ERC ho veu ‘insuficient’

Per la seva part, ERC vol més informació sobre les despeses associades a la targeta de crèdit. Els republicans agraeixen la celeritat amb què s’ha donat resposta a la seva petició d’una reunió urgent del consell d’administració, però consideren que les explicacions de Begoña Floria són insuficients.

“La presidenta de l’EMT només ens ha facilitat els extractes bancaris. Volem les factures dels diversos moviments i informes que justifiquin la necessitat, idoneïtat i el retorn de determinades despeses com viatges arreu de l’estat o a l’estranger”, ha explicat el portaveu d’ERC-MES-MDC. Pau Ricomà, que ha afegit, acabada la reunió, que “ha quedat clar que no totes les despeses són atribuïbles a l’ex-gerent Mario Cortés”.

Ricomà assegura que “ens hem de qüestionar si són necessàries determinades despeses de quantitat elevada i si es justifica la seva freqüència. Creiem que d’entrada moltes d’elles no són ètiques ni estètiques, ara només falta saber si són legals”. Des d’ERC-MES-MDC remarquen que venen treballant des de l’inici de la legislatura per millorar la transparència i el control de la despesa municipal. “És molt trist que, constantment, planegi l’ombra de la sospita sobre l’ús indegut per part de qui governa dels diners dels ciutadans”, afirma Ricomà.

Floria: “Em sembla un judici públic cruel”

Al matí, Floria ha carregat contra el partit taronja per haver posat directament el cas en mans judicials sense abans demanar l’aclariment dels pagaments en un consell d’administració. “Fer un judici públic tan directe i d’aquesta manera tan agressiva sense demanar aclariment, em sembla excessiu i cruel”, ha manifestat Floria.

“No em cap al cap que hi hagi despeses injustificables”

“La targeta s’utilitzava per despeses de representació de l’empresa, i no em cap al cap que totes elles no puguin ser justificables”, ha afirmat Floria, que tampoc ha descartat que hi pugui haver “dubtes legítims” sobre alguna d’elles. La presidenta de l’EMT ha reconegut que es pot millorar la fiscalització d’aquestes despeses, que assegura que recau en el consell d’administració. En aquest sentit, ha incidit en què des de la sortida de Gómez l’EMT ja no utilitza aquest sistema de pagament.

Floria ha fet referència a despeses que Ciutadans ha tret a la llum considerant-les sospitoses. Entre elles hi ha un pagament a un club de pàdel, que la presidenta de l’EMT ha associat a un dinar de treballadors que es va fer durant la festa de Sant Cristòfor, patró dels conductors.

Pel que fa a les despeses de viatges a Tolosa i a París, els ha aribuït a la representació municipal a dos congressos: el primer, un de mobilitat on hi van viatjar diversos tècnics, i el segon a una trobada de dones responsables d’empreses organitzat per Global Summit of Women, on hi va assistir ella mateixa. Unes compres a El Corte Inglés les ha relacionat amb l’adquisició de material informàtic i electrònic per l’empresa.

Ciutadans va portar la targeta de l’exgerent de l’EMT a la Fiscalia ‘per no encobrir possibles delictes’