TOTS 21

Imatge de l’arribada del gegant al hall de l’Ajuntament. Foto. Ajuntament

El gegant al seu pas pel carrer del Vent. Foto: Cedida

El ‘Pepitu de l’Arena’, el nou gegant de l’associació de veïns l’Harmonia del Carme presentat oficialment aquest estiu amb motiu de les festes del barri, s’exposarà durant uns dies al vestíbul del palau municipal. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha rebut aquest dilluns, 13 de setembre la delegació de l’associació de veïns que ha portat el gegant a l’Ajuntament.

L’element festiu ret homenatge a Josep Cases, activista i promotor cultural molt conegut al barri. Va ser propulsor de les festes del Carme i col·laborador de les d’altres zones de la ciutat. Després de la Guerra Civil va ajudar a la reconstrucció de Reus, afectada pels bombardejos aeris, juntament amb els mestres de cases del Gremi de la Construcció del Baix Camp. Ell s’encarregava de portar l’arena de la riera de Mas Pujols als paletes, i d’aquí li ve el malnom.

Segons han assegurat des de l’entitat veïnal, «volem fer un homenatge i reconeixement a la seva persona.
Amb aquest gegant volem participar en totes les trobades geganteres de tot Catalunya, promovent així la nostra cultura popular. Gràcies a l’alcalde i a l’equip de govern de l’Ajuntament de Reus per posar en valor la figura d’un home que va ser un lluitador en la defensa de la nostra ciutat».

Redacció