.

.

TOTS 21

Una mona de xocolata per pasqua. Foto: Cedida

Que enguany la celebració de la Setmana Santa és especial i diferent és indiscutible però, malgrat tot, l’Ajuntament del Morell ha volgut posar el seu
gra de sorra per tal que els i les més petites del municipi visquin aquests dies amb la mateixa il·lusió de sempre.

Per això, aquest pròxim Dilluns de Pasqua el consistori passarà per tots els carrers del poble i donarà ous de xocolata a tots els infants menors de 12 anys. La iniciativa, segons explica l’alcalde Eloi Calbet, “busca que cap nen ni nena es quedi sense celebrar la Setmana Santa de la manera més dolça”.

La música serà el senyal d’alerta per tal que les famílies surtin a les finestres i els balcons a recollir el seu ou, ja sigui fent arribar una cistella amb una corda des de casa fins al carrer, o bé sortint un moment sense formar aglomeracions i complint amb totes les mesures de prevenció i seguretat.

Així, tant si padrins o padrines han pogut fer arribar la mona a fillols i filloles com si no, els petits morellencs i morellenques tindran assegurada la seva ració de tradició.

Ciris als balcons

Des del consistori morellenc, i també en el marc de la celebració de la Setmana Santa i, en concret, del Divendres Sant, es va emplaçar els ciutadans a encendre ciris o espelmes a les finestres i balcons. Creients o no, amb aquest símbol es va voler agrair la tasca de tot el personal sanitari i també de tots els col·lectius que aquests dies continuen treballant per cuidar-nos a tots i totes i, a la vegada, enviar llum als malalts i recordar els difunts que se n’han anat durant aquesta crisi sanitària que vivim.

Tot i les circumstàncies, “es tracta de passar el confinament de la millor manera possible i de no perdre les tradicions”, conclou Calbet, el batlle morellenc.

Redacció