.

L’alcalde del Catllar, Joan Morla.

L’Ajuntament del Catllar ha realitzat, en dues fases, els treballs d’adaptació a la normativa per a la prevenció d’incendis a les franges perimetrals en totes les urbanitzacions del terme municipal. La primera fase es va fer l’any passat, 2017, on es van fer la majoria d’urbanitzacions amb un cost de 42.440,03€ subvencionat en un 60% pel DARP de la Generalitat de Catalunya, el 40% amb recursos propis de l’Ajuntament. La segona fase ha estat aquest any, 2018, i han finalitzat aquest passat mes de juny completant així les urbanitzacions La Cativera, Mas de Cosme i Mas de Gerembi, que no varen entrar l’any passat en la subvenció de la Generalitat.

L’Ajuntament va demanar una subvenció a la Diputació de Tarragona per a culminar amb totes les franges del terme municipal, aquesta segona fase ha tingut un cost de 13.915€, dels quals 10.539,60€ corresponent a la subvenció de la Diputació de Tarragona.

Segons els experts aquestes franges són molt importants de cara a la prevenció d’incendis doncs en treure massa vegetal a les franges augmenta la seguretat als habitatges. L’alcalde del Catllar, Joan Morla, ha manifestat que “les franges perimetrals per a la prevenció d’incendis ha estat una actuació important perquè ens preocupa la seguretat dels veïns i veïnes del municipi”.