.

.

TOTS 21

L’alcaldessa, Assumpció Castellví; i la regidora d’Esports, Yolanda Marqués, amb els representants de les entitats locals que organitzen la cursa. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant patrocinarà la 10a edició de la Vandekames, la cursa de trail que es disputarà el diumenge 19 de novembre a Vandellòs. L’alcaldessa, Assumpció Castellví, i la presidenta del Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV), Carme Escoda, han signat aquest dimecres 8 de novembre un conveni de col·laboració entre el consistori i aquesta entitat local que organitza la cursa juntament amb el Centre Excursionista Serres del Mestral. A l’acte de signatura també hi han assistit la regidora d’Esports, Yolanda Marqués, i Josep Gavira i Conrad Solé, com a representants del Centre Excursionista.

Per mitjà d’aquest acord, l’Ajuntament s’ha compromès a ajudar a finançar aquest esdeveniment esportiu de muntanya amb una aportació de 5.000 euros i a deixar-los el material necessari per al muntatge, en funció de la disponibilitat, i també ha autoritzat els organitzadors a utilitzar el pavelló de Vandellòs per qüestions relacionades amb la logística de la prova. Per la seva banda, el CCERV s’ha compromès a portar a terme les accions més adients per conservar en correctes condicions l’entorn del recorregut de les curses.

Característiques de la cursa

En aquesta edició, les persones interessades a prendre part en la Vandekames, poden escollir fer un d’aquests tres circuits:

  • La cursa vermella, de 18 km, amb un desnivell positiu de 950 m, adreçada als «corredors més valents i experimentats», segons informa l’organització. Aquesta cursa és puntuable per al Circuit de Curses per Muntanya del Camp de Tarragona (CCTGN).
  • La cursa i caminada blava, d’11 km, amb un desnivell positiu de 650 m, «per gaudir dels paisatges naturals mentre es corre o es camina». Tindrà un caràcter competitiu.
  • La caminada groga, de 7 km amb desnivell positiu de 200 m, per a tots els públics, «en què l’important és gaudir de la natura».

Totes les curses i caminades començaran a disputar-se a partir de les 9 h, a la Plaça Drs. Gil Vernet de Vandellòs. El punt d’arribada serà la zona esportiva de Vandellòs, on se servirà la tradicional fideuà als i les participants. Tots els participants rebran, a més, com a obsequi, una samarreta commemorativa d’aquest esdeveniment esportiu que ha crescut i ha evolucionat en el temps.

Enguany, a causa de les altes temperatures i el risc d’incendi, la Vandekames no es va poder celebrar a l’agost, com és habitual, i l’organització la va haver d’ajornar fins al 19 de novembre. L’esperit de la cursa, que ha arribat a aplegar unes 600 persones en les darreres edicions, és el mateix de sempre: «És un esdeveniment esportiu obert a tothom, pensat per gaudir en família, que té com a objectiu fomentar l’esport i donar a conèixer les muntanyes i l’entorn natural del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant”, expliquen el CCERV i el Club Centre Excursionista Serres del Mestral.

La inscripció és oberta

Qui vulgui participar en la 10a Vandekames, s’hi pot apuntar a www.vandekames.cat, fins al 13 de novembre.

En aquesta pàgina web també és oberta la inscripció a les curses infantils, que s’organitzaran com cada any, per a nens i nenes d’entre 3 i 12 anys. N’hi haurà de diferents distàncies, en funció de l’edat dels participants, que poden anar des dels 250 metres fins als 900.

Les curseinfantils es disputaran a la zona del camp de futbol i començaran a les 11 h (a les 10:45 h s’hi explicarà el funcionament).

V.Tapias