.

Ajuntament de Tarragona | Foto: Pinterest Ajuntament Tarragona

Gustavo Cuadrado Cap del Gabinet de l’Alcaldia i Comunicació de l’Ajuntament de Tarragona, en nom de  l’ alcalde de la ciutat Josep Fèlix Ballesteros, rebrà  aquesta tarda el segell Infoparticip@ com a distinció a la qualitat i transparència de la comunicació pública local en la web municipal.

El Segell Infoparticip@ a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a les webs municipals que publiquen una informació que facilita que qualsevol ciutadana o ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi,  com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast.

Tal com va avançar Tarragona21, Aquesta certificació ha estat concebuda amb l’objectiu d’aconseguir que a les properes eleccions municipals, previstes pel mes de maig de 2015, s’hagi produït una millora de la informació publicada als webs municipals.

Qui ha fet l’avaluació?

L’anàlisi dels webs el realitza un equip d’investigació de les universitats: Autònoma de Barcelona, Vic, Girona i Politècnica de Catalunya, amb el suport d’un projecte I+D+I . Els resultats de l’anàlisi dels webs es publiquen al Mapa Infoparticip@.

El Consell certificador del Segell celebra una reunió per decidir la concessió dels Segells i els altres reconeixements després que els seus membres rebin l’Informe final amb les avaluacions de la onada corresponent de l’equip avaluador amb les propostes.

Consell certificador del Segell

El Consell Certificador del Segell Infoparticip@ està format per representants d’institucions públiques relacionades amb les administracions públiques locals de Catalunya, la Universitat, entitats vinculades al periodisme i la societat civil.

Presideix el Consell el Secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals de la Generalitat de Catalunya, senyor Marc Prat i Arrey.

Actua com a secretari del Consell per part de LPCCP de la UAB, el senyor Pedro Molina Rodríguez-Navas.

Objectius del Segell

El segell pretén incentivar les bones pràctiques en comunicació pública local perquè les ciutadanes i els ciutadans disposin de la informació bàsica que els permeti conèixer qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com informen de la gestió i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana. També estimular i orientar als responsables polítics i tècnics dels ajuntaments perquè coneguin i apliquin criteris de qualitat i transparència en la informació que ofereixen a la ciutadania als webs corporatius.

Amb els resultats, es fan visibles els mèrits dels responsables polítics i tècnics municipals que porten a terme bones pràctiques en comunicació pública local, de manera que serveixin de model i incentiu per a que la resta també introdueixin millores.

D’aquesta manera, l’objectiu final és incrementar la confiança de la ciutadania en les institucions democràtiques i els representants polítics.

La web de l’Ajuntament de Tarragona ha assolit el 100% dels indicadors

Així ha esdevingut l’ajuntament de la província amb més bona puntuació i l’únic amb el 100%.

Segons l’informe de la UAB, només hi ha 20 municipis catalans (dels 947) que obtenen el 100% de transparència comunicativa. Els més grans: Tarragona, Sabadell, L’Hospitalet de Llobregat i Lleida.

Enguany, el Segell l’obtindran 67 ajuntaments, gairebé el doble dels 34 de la primera edició de 2013. De la demarcació de Tarragona el rebran Reus i Ascó (tot i que no arriben al 100%).

Notícies relacionades

Tarragona obté el 100% en transparència en comunicació pública segons la UAB