.

.

TOTS 21

Tot just durant la roda de premsa de Xavi Puig, un camió de recollida de l’empresa FCC ha deixat anar líquids residuals després de procedir al buidatge d’un dels polèmics contenidors soterrats de brossa. Foto: Tarragona21

L’ajuntament de Tarragona ha iniciat aquest dimarts el primer pas per capgirar la gestió de la brossa a la ciutat, obrint fins i tot la porta a una internalització del servei que ara presta (i fins al 2023, data límit del contracte) FCC SA.

Segons ha anunciat el conseller d’Urbanisme, Llicències, Espais Públics i Medi Ambient, Xavier Puig, aquest matí en roda de premsa “avui hem publicat al perfil del contractant” del consistori “el contracte per buscar la millor enginyeria tècnica del mercat possible” destinada a preparar el terreny. La missió de la guanyadora del concurs de licitació per mètode d’urgència, per un valor de 123.966,94 € (sense IVA), és “estudiar -en un termini màxim de nou mesos- els diversos models de recollida de la brossa i neteja, el més eficient en relació també al cost, el que produeix menor impacte i el que garanteixi la millor tecnologia de cara a aconseguir una recollida el més intel·ligent possible”.

El conseller Xavier Puig, durant la roda de premsa. Foto: Ajuntament

No només això, sinó que el mateix Puig ha deixat clar que entre les tasques de l’empresa també hi haurà de determinar si la millor alternativa és “la internalització del contracte de la brossa (en romà paladí, que el servei passi a ser assumit pel consistori, sense entrar en detalls sobre la subrogació de la plantilla o no perquè això són debats futuribles a expenses de la resposta que doni l’enginyeria contractada) o l’externalització” com fins ara.

Entre les missions de l’enginyeria, un cop acabat el seu estudi, s’hi troben tanmateix “ajudar a la redacció dels plecs tècnics s’assessorament per la contractació i tramitació posterior en el camí que sigui que hàgim triat finalment per aconseguir la millor recollida selectiva i neta possible de la ciutat. Ens ajudarem de la millor ciència i tècnica”, afegia Puig.

Redacció