.

.

TOTS 21

La façana de l’Ajuntament de Tarragona, amb les tanques per evitar els despreniments del revestiment. Foto: Mar Rovira

L’Ajuntament de Tarragona inicia demà una intervenció a la façana de l’edifici municipal de la plaça de la Font per evitar despreniments del revestiment. Aquesta actuació es fa coincidir amb l’inici en poques setmanes de les obres de la coberta. Una rehabilitació que té un pressupost de sortida de la licitació de prop de 417.951,41 euros. El termini d’execució de les obres és de nou mesos i només una empresa s’ha presentat.

Es tracta de la reforma de la teulada i la façana del Palau Municipal. L’octubre del 2017, en una inspecció, es van detectar tèrmits a les bigues de fusta que suposaven una pèrdua del 80% del material a la part més estructural. “Davant aquestes evidències que podien suposar un perill, és quan s’inicia la tramitació de l’arranjament integral de tota la part afectada amb l’objectiu de substituir les bigues de fusta per unes noves de ferro”, detalla l’alcalde accidental, Jordi Fortuny.

Les obres consisteixen en la restitució de la coberta de la façana principal per assegurar la seva estabilitat estructural i dotar d’unes condicions de seguretat adients a la seva funció. Aquesta rehabilitació també contempla fer les accions necessàries per al restabliment del valor patrimonial de la Sala d’Actes i la
Sala de Plens, com a conjunt, atès que el palau Municipal és un BCIL inclòs en el Conjunt Històric.

Redacció